lördag 25 augusti 2012

Fre-Sön.

Vi kom ner hit på fredag kväll, började direkt med gräsklippning. 1,5 tim, men det blev inte färdigt på grund utav att orken och viljan tog slut.
Lördag in till stan. Gick en tur över Stångehuvud och mot gamla stan där vi intog en fika. Sen var det dags för den stora köprundan med 50% på rea priset, det känns ganska bra.
På em.blev det en tur med båten samt fiske, jag fick 2st och Inger fick 4st på en enda gång, då var det dags att åka hem. Inger klippte färdigt gräset och jag ägnade mig åt rökeriet. Jag tror att det blev bra.



lördag 11 augusti 2012

Båtresa.


Torsdag morgon, då startar vi vår resa med båten norrut. Vi tänkte oss till Kämpersvik som ligger mellan Fjällbacka och Grebbestad, det tog lite tid ungefär 6 tim + stopp på 3/4 tim. Solsken och lugnt hav var det hela tiden. Bubben och Gittan  hade fixat båtplats intill deras båt. Kaffekokning, matlagning + div skitprat, sen var det sängdags. Fredag morgon, vaknade vid 6 tiden av regn. (Det skulle ju inte regna dom här dagarna som vi var ute med båten.) Vid middags tiden gick vi i alla fall söderut mot Hunnebostrand och när vi kom fram var det solsken. Gubbarna slappade och damerna badade, senare gick vi för att besöka skulpturparken som var en trevlig upplevelse. Lördag morgon, Bubben och Gittan startade sin resa norrut. Jag och Inger gick för att besöka Janne och Mimmi som har en stuga i Hunnebo. De var hemma så vi fick en kopp kaffe. Vi forsatte sedan söderut genom Sotenkanalen och vid Kungshamn gick vi en smal kanal som stryker mellan sjöbodarna, en upplevelse. Vi handlade lite på Bohus Malmön, åt lite sen lunch och sedan bar det mot sluthamnen Basteviksholmen. 


Lugnt hav.

Kåvra fyr.

Sängdags.

Regnig morgon.

Inger badar.

Solnedgång i Hunnebo.

Inger inramad.

Sjöbodar vid Kungshamn.

tisdag 7 augusti 2012

Gräsklippning,nej.


Efter att det har regnat stora delar av morgonen,då vi passade på att åka till stan för att göra en del inköp, så klarnade det upp och blev solsken och lite värme samt blåsigt vilket var bra med tanke på gräset. Inger fick fram gräsklipparen och jag började måla skorstenen men vad händer, regnskur, in med klipparen och ner från taket. Efter nån timme gick det ändå att måla färdigt men gräset får vänta.

måndag 6 augusti 2012

Tomt i huset.

Efter att fiskarna med ägare har flyttat så blev det ganska tomt i huset, men vi fick en trevlig promenad när regnet hade slutat. Det är tur att det är OS när det är dåligt väder.


Flyttfiskar.

Tomt.

OS.

söndag 5 augusti 2012

Söndagsutflykt till Tån.

En helt vanlig svensk sommardag, lite grått, lite blått, lagom vind för att genomföra en båttur till ytterskärgården. (Fortsätter man utåt till havs så pratas det om ett tag engelska.) Det blev en härlig tur med bad, sol och nån enstaka säl också. 

Leta upp Tån.

Lady Slow i lä.

Icke lä

Alice lägger sten på högsta punkten.

Det blommar även på kala klippor.

Lite fika är aldrig fel.

Säl eller mor och son.

Tåns fyr.

fredag 3 augusti 2012

Börjar med moln men sen...


Dagen började med moln och lite grått väder. Några gick på promenad över bergen, men jag var tvungen att måla färdigt min lyktstolpe samt börja lite på skorstenen som också behövdes målas.Resten av dagen gick i sol,bad och seglingens tecken, Stora Kornö var dagens mål.

Bastian dyker.

Karolina och Daniel.

En större båt som gjorde stora vågor som barnen gillade.

S:t Kornö.

Inger,Bastian och Birgitta (Daniels mamma)

Solen sken på S:t Kornö.



onsdag 1 augusti 2012

Baddag, trots lite tråkigt väder.

Vi valde att trotsa vind och moln, satte oss i båten och styrde mot närmsta ö. Där stannade vi en stund för att utforska, läsa, fika och bada (bara Inger dock).



När vi kom hem valde några att ta ett dopp i bassängen där vi har funnit en ny funktion för luftmadrassen. Den måste ha tyckt om att komma ut ur garderoben efter 10 år...
För att fira tillverkades drinkar.