söndag 23 september 2012

Projektet kyl och frys.

Det var inte jag som var full på fredagskvällen när vi kom till Lyse,nej det var regnmätaren, så någon gräsklippning var  inte att tänka på, vi fick göra som en del andra, elda i braskaminen för att få det gött och varmt. Inger plockade också ner våra plommon som var mogna.
På lördag var vi och hämtade vår kyl och frys som vi hade köpt samt tog bort kylskåp och frysskåp. Då visade det sig att vi kunde göra om i köket så att vi fick mer plats och en större garderob i det blåa rummet (ni som har varit där vet vad jag menar).Det blev ett litet projekt med att riva en vägg samt regla upp en annan,nu hann vi inte klart men är en bra bit på väg.
Söndag fortsättning av projektet pga.regn nästan hela dagen, men på eftermiddagen klarnade det upp så det blev en tur med båten också. Fortsättning nästa gång vi kommer ner så det blir färdigt.

Full.

Ny kyl och frys.

Plommon.

Projektet.

Båttur.

söndag 9 september 2012

Nja, helg



En toppenhelg kan man ju inte skriva om man vill bada och åka båt samt fiska, det blev inget av detta.
På fredag när vi kom ner var det inte så mycket kvar av dagen så det var ingen mening med att börja greja med något, det fick bli en färdigköpt sallad och lite vin (inte illa alls).
Lördag började Inger med att slå hö, jag skördade dom stora odlingslådor som vi har morötter och rödbetor i. Ett antal vindruvor kunde vi också smaka på. Inger höll på hela dagen med gräset men jag finlirade lite med  två gamla gavlar av gjutjärn som blev till en trädgårdssoffa. Söndagen startade bra med solsken men kanske lite för mycket vind för att det skulle vara trevligt att ge sig ut på sjön.När vi skulle gå ut på en promenad  så började det regna också och det höll i sig ganska länge, så vi avslutade ganska tidigt och åkte hem.


Lite av höskörden syns.

Soffan

Inger har kollat att båten är Ok

Konstig blomma,har varit svart hela sommaren men nu blev den vacker.