lördag 31 augusti 2013

Här igen.

Igår fredag kom vi ner tidigt på kvällen. Det blir inte så mycket gjort, plocka upp mat o dyl. Idag lördag kom M-borna ner och det blev en bra och trevlig resa med Ramunda. Grillen kom också till användning. Vi var nere vid Ramunda och satte dit några extra fendrar, på hemvägen plockade Inger rönnbär som hon ska torka och äta några om dagen, för att förhindra förkylning. Sen var det dags att summera denna dagen. Det var en bra dag.


Från för till akter.

Från akter till för.


Mycket segel.

Alla mådde bra.

Även vi två.

En glad Hilma.



Dynabrott, långt ut.

Lek hans också med.

Mer fendrar.

Ramunda ligger bra.

Inger plockade rönnbär.

måndag 26 augusti 2013

Sen söndag.

Det blev en sen hemresa på söndagskvällen. Det började med ett härligt väder, solen sken från klarblå himmel. En del av oss var lite nervösa och gick och tittade på klockan samt bar med sig telefonen hela tiden ( inte ovanligt annars heller ). Signal och M-borna åkte till stan, dom var lite båtnödiga. Barnen ledsnade efter några timmar så vi fick åka och hämta dom. Sedan var det våran tur att åka båt, vi skulle möta den nyköpta båten på havet. Vi fick leta länge, det går ju ganska sakta med segelbåt om det inte blåser, men vi möttes. Resultatet blev att alla skulle åka segelbåt och jag blev själv, hejdå! Men med 3 knops fart och rorkulten monterad fiskade jag lite, gick så där. En härlig dag på havet.


Ser du dom morfar?

Ja.

Ramla inte!!!!

Hejdå.


Tillfällig hamn.

Ramunda.

Hej hej.

lördag 24 augusti 2013

Bra lördag.

Ytterligare en bra lördag i år, undrar hur många vi får? På havet redan vid halv elva, mot Södra Hamnen i Lysekil, jag Inger och tre barnbarn. Forsmarkarna tittade på en båt i hamnen så vi tänkte också kolla lite, men det blåste rätt mycket just där och då. Vi ställde kosan mot Kornö Kalv, där kan man bara gå iland när det blåser syd eller sydostligt, vilket det gjorde idag.. Där var det lunch när vi kom fram, alla behövde nog det då. Efter lunchen så plockade vi fram lite fiskegrejor och dörjade, fick fyra makrillar, dom la vi på röken när vi kom hem. Det var en bra lördag.



Hilma läser på land också.

Mat är aldrig fel.


Vi var inte själva på Kornö kalv.

Storfiskare



Inger och Alice

Färdig rökta.

fredag 23 augusti 2013

Trodde jag aldrig!

Jag trodde ju inte att alla mina tagetes skulle ha klarat sig. När vi åkte hem för två veckor sedan planterade jag dom lite var som helst i trädgården. Gick direkt och kollade dom när vi kom ner hit, alla hade klarat sig. Sedan var det den sedvanliga gräsklippningen som tog två tim. ungefär.
Maten till kvällen var perfekt, blodpudding, lingon och mjölk, det kallar jag fredagsmys. Inger åt något annat.


Bara tagetes. 1

2

3

4

5

6

7

8

Fredagsmys.

lördag 10 augusti 2013

Ännu!

Ännu en bra dag! Båtresa runt Kornö. Promenad på St.Kornö med fika och en tur till Klingkyrka. På hemfärden fiskade vi lite, vi fick tre makrillar som Sören och Gun fick lasta in i sin husbil. Gräsklippning var vi tvungna att göra, så det blev 2 tim. med klippare,men då är det klart.

Klingkyrka.

Fika ut mot vida havet.

Nu är det klart.

Ja då var det klart,en resa bokad till Rom i v44. Nu närmar det sig hemresa, så det kommer att bli ett litet uppehåll i bloggandet. Idag lördag var vi inne i stan för att handla lite, samt käka lite lunch med Mare och Håkan innan dom åkte hem. Det blev ett enormt regnväder och åska, så det var tur att vi var inomhus då. Vi behöver inte vattna växter innan vi åker hem, så något gott är det ju med regn. Jag har haft en mycket trevlig och rolig sommar, den första som PRO-medlem. Tack alla som har varit här ni är välkomna igen,utom ( skojar bara ).

Resan bokad.

Avskeds kram.

torsdag 8 augusti 2013

Herr och fru Nell.

Idag har vi firat Mare och Håkan. Lite sent kanske men dom gifte ju sig för ett tag sedan , så nu var det dags. Då kom också våra vänner Björn och Inga-Lill och det var överenskommet sedan tidigare. Det började med en promenad i Gullmarsskogen för en del, jag var på kurs på Preemraf. senare på em. bar det iväg till stan, där det var bokat bord på Pråmen. Vi åt och drack både fisk och kött, både öl och vin. Sedan var det konsert med Amanda Jensen i Havsbadsparken. Vi avslutade med en busstur runt om hela vårat område. Nu är det vin och lite tjöt på¨altanen.

På väg till pråmen.

Damsidan.

Herrsidan.

Fisk.

Kött.

Amanda Jensen.

onsdag 7 augusti 2013

Pga.ITM

Pga.ITM ( Inte tåla marinaden.) blev det ingen blogg igår. Men jag ska försöka idag istället. Igår kom våra vänner Mare och Håkan, från Jkp. hit på besök och stannar några dagar. Dom stod för köket, och gjorde det med bravur. Men om det inte hade varit för marinaden till köttet hade jag klarat hela kvällen, men så blev det nu inte . Idag har vi åkt lite båt. Vi var en bit in i Åbyfjorden, där det finns trevliga badställen med fina sandstränder och trevliga klippformationer. Senare på kvällen kom det ytterligare bekanta från Jkp. Sören och Gun. De kom i sin husbil, så de fick också plats. Kvällen avslutades med mat från två bra kockar Håkan och Sören.

Håkan.

Mare.

Två skolkamrater.

Lady Slow.

Håkan tar siesta.

Här var vi.


Picknick.

Kocken Sören.

Gun och Håkan.

Mat.

Mat.

Husbilen.