fredag 31 januari 2014

Här igen.

Då var vi tillbaka i stugan igen. Det känns trevligt och kul. Men det var mycket snö när vi kom hit så man fick börja med att skotta. Det var en stor vall på våran uppfart så den fick vi börja med att ta bort.


Det räcker att skotta så här.

lördag 4 januari 2014

Nästan klart.

Idag har jag varit ute och lagt upp veden på platsen där den ska huggas. Svettigt blev det idag också, det är tunga klumpar som man ska flytta ett antal meter. Men det är bra för man behöver inte lyfta massa skrot på gymmet, nu gör ju inte jag det ändå, men om jag nu skulle göra det så känns detta trevligare. Nu är det klyvningen som är kvar och stubben som ska bort, men det tar vi längre fram i vår.

Så mycket blev det.


Stubben tar vi sen.

fredag 3 januari 2014

Kapad.

Idag har vi kapat aspen och eldat riset. Det är en hel del jobb, men det måste ju göras. Den som inte har tagit reda på allt detta ris vet inte hur mycket jobb det är. Men det är roligt också. Innan det hade brunnit färdigt kom regnet, så vi får se imorgon hur det ser ut. Avslutning sker med en Bogesund.




Sågen är igång.


Inga ögonbryn kvar.


Inger lastar ris.


Ögonbrynen är kvar.

Avslutning med Bogesund.

torsdag 2 januari 2014

Årets andra dag.



På årets andra dag åkte vi ner till Lyse. Det var grått och regn hela vägen ner. Man funderade lite på, hur mycket vatten skulle det vara i trädgården? Men det var inte så farligt, ganska vanligt förutom att den stora aspen hade blåst ner. När man tittade lite närmare på trädet såg man att det var ruttet, så det var tur att det ramlade när det inte var något folk här. Morgondagen består då av att göra ved av detta träd. Positivt var dock att man nu kan rengöra Reinoboa lätt och smidigt.  Det stämmer att veden värmer flera gånger, jag tar det som ett träningspass för rygg, armar, ben, mage och resten av kroppen.



Rutten stubbe.



Reinoboa.