söndag 27 april 2014

En bra dag.

Idag har det varit en bra dag. Ett underbart väder med solsken och fågelkvitter så det stod det härliga till. Vädring av sängkläder samt en tvättmaskin som har gått i omgångar. Någon har suttit och läst en bok, medan några har hållit på med andra saker. Fika vid havet blev liksom avslutningen på dagen, sedan åkte vi hem. En mycket trevlig helg i goda vänners sällskap, som vi gärna gör om igen.


Vädring-

Bokläsaren.

22 grader i skuggan.

Hade det varit varmare så hade jag hoppat.

Fika vid badplatsen.

Fötterna får räcka.

lördag 26 april 2014

Vårjobb.

Idag har det varit mycket vårjobb. Började med båten, flyttade bränslefiltret till en bättre plats där det var lättare att komma åt när man  ska byta eller kolla så att det funkar. Tvättmaskinen har gått riktigt ordentligt idag också, sedan var det gräsklippning och rensning av rabatter, det är trevligt när det luktar nyslaget gräs.Vi har också haft hjälp med städning av en del boende utrymmen så nu är det färdigt där också.

Nya platsen för filter.

Här var gamla platsen.


Mycket bättre och lättare ny slang kommer senare.




Var sitt glas efter dagens jobb.

Städning av maskinparken.

Nyklippt.

fredag 25 april 2014

Tillbaka.

Så var vi tillbaka på kusten igen. Magnolian blommade hur mycket som helst och det var  roligt, för vi har aldrig sett den blomma så mycket förut. Det var kul att kastanjen hade klarat sig också och fått några blad. Denna gång var kamraterna Bubben och Gittan med oss nere i stugan och det är alltid trevligt när dom är med. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda oss, kanske lite båt,kanske lite fika i stan , ja vem vet.
Blommande magnolia.

Kastanje.

Kamrater.

lördag 5 april 2014

Så lite.

Att så lite kan betyda så mycket. Fick förra året en födelsedags present av Karolina, som hon hade grävt upp i en park i Mariestad, det var ett skott av ett kastanjeträd, (det var ett litet ett). Idag har det blivit planterat, nu får vi se om det tar sig. Jag har satt nät runt så att inte våra husdjur äter upp detta skott.


Skottet.

Lökar från krukor satta förra året.

Nån form av blomma.

Kaprifolen börjar att komma.

fredag 4 april 2014

Naken bock.

Har börjat att greja lite inför julen. Tillverkade en julbock som prototyp för fortsatt tillverkning senare i år. Härligt väder med solsken och bra värme på altanen. En och annan blomma har kommit fram, det är roligt att inte djuren har ätit upp alla. Idag blir det inte mer, nu ska vi äta en räkmacka och dricka lite vin. Det är fredagsmys.


Nakenbock.

Ouppäten