måndag 30 juni 2014

Tomt idag

Detta har hänt idag.
Ja som ni ser inte så mycket. Barnbarnen med familjer har åkt vidare och det är väl positivt, så att dom inte går här med oss hela sommaren, även om dom finge detta också. Ja då förstår ni hur tyst det blev, bara gräsklipparen och tvättmaskinen som låter.

söndag 29 juni 2014

Fortsättning följde.

Vi fortsatte idag med att göra lite till på pumphuset, och det blev bra. Efter lunch åkte jag och Inger till stan med alla barnbarnen och såg på en barnteater i parken. Det var nog uppskattat för det var glassfika efteråt.Tre stycken åkte ut för att fiska och kom hem med åtta makrillar. Några gick upp i rök kan man säga. Imorgon blir det tomt och tyst i husen, för barnbarn med familjer lämnar oss, för att semestra på egen hand.


Rena dagiset.

Teater.

Inför.

Spännande.

Två tokar och en blomma.

Direkt från rökeriet.

lördag 28 juni 2014

ömsom vatten ,ömsom vin.

Dagen började med regn. Då tyckte barnen att det var dags att ta fram sina spel, dom hade roligt hela tiden som dom spelade.Några åkte till Torp stormarknad för att handla, dom såg vi inte förrän frampå em. Då regnet äntligen gjorde ett uppehåll gick vi andra ut och började bygga på det lilla huset till filterpumpen, som blev jättebra tack vare goda råd och tillrättavisningar när pappa/svärfar hade fel. Dagen avslutades med god mat som Inger hade gjort, hon hade också han om hunden under em. och var i Gullmarsskogen och gick runt med Hektor. Middagen var kycklinggryta med ris och gröna saker till, samt vin. Även bastun var på och glada barn hade vi i poolen.

Spelen är framme.

Film tajm.

Vi gör så här.

Så blev det bra.


Glada badare.

torsdag 26 juni 2014

Lite av varje.

Idag har vi gjort lite av varje, lite pool, lite båtåkning med fiske och fika. Det enda vi fick var fika för det hade vi med oss. Vi kände oss som riktiga bryggseglare då vi fikade när vi hade kommit in till våran bryggplats. Vi byggde även en hundgård lite proffe, som Hektor får prova imorgon. Men denna dagen gick ändå mot sitt slut.

Blött och kallt för Alice och Oscar.

Nu går vi in.

Kul i kajutan.

Vi fikar men det var lite blåsigt.

Kapell upp och vinden slutade direkt.

onsdag 25 juni 2014

Första gången.

Idag har varit en händelserik dag på alla möjliga sätt. Jag och Emil monterade pumpen till poolen och kom på att vi behöver flytta densamma. Sagt och gjort, den blev flyttad till en bättre plats. Räddningstjänsten i Lysekil kom och fyllde på poolen med ca: 8 kbm. vatten. Efter detta var det stora jordgubbsätar tiden då Inger, Lien och barnen hade varit iväg och plockat jättefina jordgubbar. Resterande jobb på poolen,och sen fick barnen provbada och alla var glada och tyckte att det var bra. Lite småplock efter detta, sen var det min tur också. Nu får man bjuda in den SNÄLLE snickaren som kanske kan hjälpa mig med trall och lite egna ideer om vad som ska vara runt poolen.


Emil börjar planera för filtret.

Skarvning av slang.

Tack räddningstjänsten.

Nu var här vatten.

Härliga och goda jordgubbar.

Andas Emil.

Far-mormor badar med barnbarnen.

Nu har även jag kommit i badet.

Kolla den fina öl hållaren.


tisdag 24 juni 2014

Båt och fiske.

Idag har vi åkt båt och fiskat, det gick bara bra alltihop. Barnen skötte sig perfekt, så även dom vuxna.  Två stora makrillar blev det, den ena mätte 40 cm, det var den största som jag har sett. Dom två passade precis på grillen och blev jättegoda. Lite bygge blev det på poolen också. Det är väl ungefär vad som har hänt idag.
Alice var också med på sjön även om hon inte kom med på bild.
Inger,Anton och Emil ser lite trötta ut.

Emil och Lien.

Oscar.

Två stora på grillen.

En vid grillen.

måndag 23 juni 2014

Poolbygget.

Idag har det handlat mest om poolbygge för mig och Emil. Inger har cyklat en runda som brukar att göra, Lien har varit på stan. I o L har även fixat så byggjobbarna och barnen har fått i sig lite mat idag också. Imorgon blir det mer samvaro med allihop, för då ska vi ut och åka båt. Vi har även sålt den lilla segelbåten idag också.

Emil städar.

Nu börjar det bli runt.

Emil monterar stegen så att jag kan komma ur poolen.

En bit på väg.

Sargbygge.

Plast och tejp gick det åt en hel del.


Nu kommer vattnet ( väldigt sakta )

söndag 22 juni 2014

Efter midsommar.

Dagen efter midsommar liknar mest en vanlig dag. Idag har Hilma klippt färdigt gräsmattan och det var jätteduktigt gjort. Plockat ihop verktyg efter det stora grävjobbet fick man också göra. Björn och Inga.Lill åkte hem efter frukosten, Björn var lite "sjuk", han skall åka till Skottland imorron så han hade lite resfeber. Efter lunch så for nästa gäng iväg, då till Mariestad. Byte av vatten i dammen hanns också med. Vi som var kvar åkte ner till stranden för att fiska krabba, det gick inte så bra, men barnen hade kul ändå. Imorgon fortsätter pool bygget så fort brädgården öppnar.


Vattenbyte.

Hilma har klippt färdigt.

Hit men inte längre.

Kul utan krabbor.

Vi försökte iallafall.


Bada gick ju bra för Alice, men det såg ut att vara kallt. 16 grader.

Anton och Oscar.



Hektor hämtar bollen.


Sandslott.

lördag 21 juni 2014

En dag av arbete.

En dag som var ganska jobbig för en del, grävning av poolen samt bortforsling av jord och grästorvor. Vi får vara glada att vi har ett antal goda kamrater som verkligen vill hjälpa till i vår tillvaro. Idag jobbade vi tillsammans två generationer iallafall, och det gick bra hela dagen. Efter fika for den ena generationen ut med båten och fiskade, vi fick en styck makrill. Den yngre generationen hämtade sand och jämnade av poolen i botten. Ett stort tack till alla.
Två generationer gräver,

Samma här.

På båten Inga-Lill och Inger.

Storfiskaren Björn.

Sand i poolen.

Jag smyger på Björn och ligger bakom en Pionbuske.