lördag 18 oktober 2014

Ganska bra.

Idag fortsatte vi byggandet av skärmvägg. Jag tyckte att det blev ganska bra men Inger var lite mer negativ. Får väl hålla med om det lite grann men det fyller sin funktion och det var ju meningen. Det faller lite regn idag också så det har inte blivit något gjort i trädgården, men det finns ju kvar senare.


Så här blev det.

Tände en liten brasa och tog en öl.

Vinterförvaring av trädgårdsmöbler.

fredag 17 oktober 2014

Idag möts elementen.

Idag möts vatten och eld. Mycket vatten har det kommit under ett par dagar ca: 100 mm enligt grannen.
Men idag har vi tagit ... vid hornen och dragit en presenning över Gripsholm pga. läckage i taket. Vi har eldat upp våran skräphög också så nu är den bara aska. Lite i trädgården har det blivit, men det får nog vänta med grävning till våren. Ett påbörjat projekt är att sätta upp sk. väggar för den inbyggda altanen. Där kan vi få upp en del av trädgårdsmöblerna och då fyller det sin funktion.


Påbörjad täckning.


Grunt.

Djupare.

Ännu djupare och kallt i stövlarna.

Så här får det bli.

Elden är lös.

Liten askhög.

Påbörjad inbyggnad.

Dagens verklighet.

Mycket regn har fallit på våran tomt  mer än hos grannen för vi har större tomt ( eller blev detta pga. att jag tömde poolen )
En försmak av bilder, mer kommer ikväll.



söndag 5 oktober 2014

Nästan höst.

Idag har jag börjat att hösta lite grann. Vintersäkrat poolen, sänka nivån av vatten 5 cm under breddavloppet, i med 10 cm tjocka frigolit skivor 10 st och på med vintertäcket. Båten har kommit under tak så nu är det på väg med hösten. Nästa gång vi åker ner är det trädgårdens tur. Vi hann även med en fika nere vid havet och det smakade inte alls illa.

Vintersäkrad pool.

Vinteruppställning av båt.

Vackert hav.

Inger fikar och njuter.

lördag 4 oktober 2014

Höga hopp och tunga lyft.

Idag har det varit en helt vanlig lördag. Det började med att Bastian visade mig sina hopp hit och dit, upp och ner, precis hur som helst. Båten skulle upp ur vattnet och hem per lastbil. Sedan var det tvätt av båten och det gick bra . Daniel klippte gräset och Karolina gick ut med hunden. Inger badade bastu med Alice senare på eftermiddagen, samt badade i poolen som höll en temp av ca:14 grader .En trevlig dag efter allt annat som har varit i höst,


Hej å 




Tungt lyft.

Men det gick bra.

Kom nu Alice.

Det är 14 grader.

Ren tvättad båt.