lördag 26 december 2015

Händer inte så mycket.

Så här i slutet på året händer det inte så mycket på kusten. Man tar sina dagliga promenader och hejar på folk man möter antingen man känner dom eller ej. Kollar lite i trädgården, plockar bort sådant som inte ska ligga där, stora grenar som har blåst ner osv., Man mår ganska bra helt enkelt. Detta blir det sista för i år, nu får vi ta nya tag och se vad livet har att erbjuda 2016. Gott Nytt År på er alla.


Vad händer med Magnolian?


En annan sort.

Fint hav.

Nästan lika fint.

Fint hav igen.

torsdag 26 november 2015

Lite julstämmning och vackert väder.

Igår ( onsdag ) satte Inger igång med att julpynta lite här nere. Det blev en del ljusstakar och stjärnor som kom fram ur vrårna. Lite mysigt även om vi inte är där, det finns ju timer som tur är. Idag som är en dag senare rökte jag ett par makrillar som vi hade kvar i frysen och det går jättebra att göra så. Rengöring av röken samt att ställa in grillen gjordes idag också. Ett väldigt fint väder hade vi, klarblå himmel och någon minusgrad,det var toppen.

Julmys.




Nyrökt.

Vackert hav i November.
Också mysigt.

onsdag 25 november 2015

Skråar saa ha lite tur.

Vi kom ner hit igen på tisdag em, så det var nästan mörkt. Värma upp huset samt dricka lite glögg och äta en bit mat, det var det som hände den kvällen. En trädtopp från en stor björk hade blåst ner och som tur var inte hamnat på förrådet, men inte så långt ifrån. Lite murken var den där den hade delat sig. Det var bara att ta fram sågen och göra i ordning den till framtida ved. Regn hade det också kommit så man fick pumpa ur bassängskyddet för där samlas det en hel del. Cyklarna har kommit lite högre över golvet ifall det blir översvämning i skjulet, det har hänt några gånger.


Skråar saa ha tur.

Där skulle den vara.

Lite högre.

Tömning.

måndag 2 november 2015

En omväg-

Vi började våran resa hit ner i fredags via Jönköping med ett besök hos kamrater, med övernattning. På lördagen åkte vi via Borås för att se på fotboll och Anders Svenssons sista match Efter matchen gick det över Göteborg och hit, så nu är vi här. Söndagen ett bra promenadväder så då blev det promenad. Senare oljebyte på båtmotorn. Jag hittade ett litet läckage på den lilla toan, det var handfatet som det var blött under. Måndag var reparationsdag, bort med kranen och en koll på alla kopplingar och se vad fann jag, jo en kona som läckte lite grann så nu är vattnet avstängt till denna del av huset. Annars ett jättefint väder, det är dock i November så man kan ju inte begära så mycket.

Vallmo ska den slå ut i November?

Dagens lunch, rökt makrill.

Humlen är på hösthumör.

Boken har löv kvar.

Lite på marken också.

Lärkträdet har mist en del barr.

Mitt reparations objekt denna gången.

tisdag 13 oktober 2015

Lite grann iallafall.

Idag har vi gått och smågrejat. Inger har hållit på hela dagen med rabatterna och jag har mest varit. Nja, jag har bytt ut ett trasigt plasttak mot ett bättre beg. av plåt. Fixat in dynor från båten. Ställt i ordning vid pumpen som är till poolen + en del smått och gott. Men nu är det kväll. En undran, såg en fjäril idag som såg ut som ett höstlöv, vad heter den?


Vad heter denna fjäril?

Beg. plåttak.

Så blev det.

Ingers fina jobb.

måndag 12 oktober 2015

Hemma.

Den kände sig lite ensam vid bryggan som enda båt, så då fick vi ta upp henne idag. Efter tvätt med högtrycken var det dags att komma in i båthuset, så där är den nu. Det är även färdigt badat för i år i poolen, då vi har lagt på täcket för vintern. Ett stort lass med barkflis har vi tagit hem idag och Inger har börjat att hösta. Låset på ytterdörren är färdigt, det mesta hade jag ju hemma men lite fick köpas på järnaffären

Börjat med tvätten.
Barkflis.
Höstat.
Tvättad och inbaxad.
Täcke på.

Så blev det.
Här var ensamt.

söndag 11 oktober 2015

Flera dar iraa.

Torsdag. Kom ner klippte gräs som hade blivit ganska långt sen vi var här senast. Fredag. Rensade rabatter och eldade ris samt byggde färdigt båthuset så nu får den vara nöjd våran båt. På kvällen kom M- borna  ner och då blev det Tacos som kvällsmat. Lördag. Packade för lunch på någon öde ö ute till havs, det blev Kornö Kalv då det var bra att lägga till på utsidan när det inte blåser västan. Vi fiskade på vägen dit och fick 6 makrillar. Korvgrillning och sedan hemresa. Våran och grannens postlådor hade blivit ner körda av en bil så det blev att plocka fram lite grejor för att reparera detta. Nästa bil som kör på får dom ta med bärgare där ifrån. Senare badade några bastu med påföljande pooldopp ( 8-10 grader ) fy tusan, jag badade inte. Söndag. Rökning av fisken som vi fick i går, smakade bra. Klippning av äppleträdet med el motorsåg, det blev bra. Promenad i vackra höstfärger skedde när M-borna hade åkt hem. Väl hemma sparade jag en massa pengar genom att använda saker som jag redan hade för att byta ut låset till ytterdörren.


Alltid glad M-bo

Liggande grillning.

Våran badtjej.

Tjänat pengar en söndag.
Vackra höstfärger.

Mormor berättar.

måndag 28 september 2015

2 bra dagar.

Söndag åkte vi ut med båten in i Åbyfjorden, la till vid ett ställe som vi har besökt förut. Vi gick en runda på Bohusleden ca. 1 tim. sen var det dags för lunch och slappa lite. Bokläsning hör till en favorit för oss bägge.
Måndag,ytterligare en fin dag. Kamrat Björn kom ner och var med oss när vi åkte till Brandskär där vi grillade korv och tjatade lite. På hemvägen blev det en del fiske, 15 st makrillar blev sen var vi nöjda med denna dagen. Jag vet inte vem man ska tacka för dessa fina dagar, men tack ändå.


Bohusleden.

Utsikt från Bohusleden.

Björn är glad redan innan fisket.

Tänt vare här.

Ja det funkade.


Fika stället.

Brandskär.

Nu vill jag ha fisk.

Jajamen.