söndag 30 augusti 2015

I fantasins land.

Idag var det en trevlig dag på sjön, knappt ingen vind och heller ingen fisk som vi fick upp, men 4 släppte. Vi åkte över till St.Kornö det är ett måste iallafall en gång om året. Vandring över klippor och berg, det kan sätta fantasin i gungning. Inger skakade på huvudet och gick vidare när jag förklarade hur jag tänkte. Ser två vänsterfötter bredvid varandra, hur stora var inte människorna som har vandrat på denna jord. En liten högerfot såg jag också, kanske något yngre. Det häftigaste var en spermie från forntiden. Usch, var kom den ifrån , ni kan ju tänka själva. Annars har det varit en fin dag idag, Inger har badat och själv drack jag kaffe.


Inger beundrar utsikten.
Med fantasi, två vänster fötter
Kanske satt Harald på vakt här under kriget.
Liten högerfot.
Stor spermie, var kom den ifrån, bara fantasin sätter stopp.
Efter badet en kopp kaffe med designad kopp.
Smala gränder på St. Kornö.
Hur gammal är denna byggnad?

lördag 29 augusti 2015

Litet hus idag.

Idag åkte vi in till stan och efter en promenad ut på Stångehuvud och tillbaka till stan tog vi en fika. Ett  besök i Sportshopen där jag köpte ett par byxor åkte vi hem. Måla det lilla huset det fick jag göra Inger målar bara större byggnader. Inger fick sin Tapas idag, det var precis för dom stängde idag. Vingården som dom har producerar lite vindruvor så dom har egen tillverkat vin och det är ju lite häftigt, kan rekommendera detta ställe.
Så mötas de två.

Lite besvärligt.

Det gick bra.

Inger ser på utsikten.

Keramik vid Tapasbaren.

Härlig trädgård har dom.

Vingård vid Lysekil.


Druvor också.

Ingers inköp.

Jag fick bara måla små hus.

fredag 28 augusti 2015

Sommaren börjar gå mot sitt slut.

Ja nu kan man skönja ett slut på sommaren. Nu har jag lagt tak på pumphuset och det var väl inte nödvändigt men man fixar lite smått ändå. Målningen börjar att närma sig sitt slut. Snart är det dags att gräva runt alla rabatter och då är hösten här. Vi har dock planer för hösten också men det får vi prata om när vi möts nästa gång.
Lastat för tippen.

Lilla taket på pumphuset.

Lilla husets baksida.

onsdag 26 augusti 2015

Har jag?

Igår tisdag regnade det en hel del och det har det gjort idag också, ganska bra när det är sport på TV. Men vi har varit ute lite också. Inger har bättrat på färgen på det lilla huset och jag har börjat med slänten på baksidan.Fy tusan vad jag har varit stark en gång i tiden när jag släpade hem all sten, som jag har burit en gång till idag. Det var en hel del stora bumlingar som man kan fundera på hur dom kom hit. Imorgon blir det säkert mer TV för det ska ju regna då också.

Det är bara att bära mer sten.

Lite blommor har vi kvar.


Inger målade inne på altanen när det regnade.


måndag 24 augusti 2015

Stort besök.

Två gräsklippare igång och en gräsmatta, det var vad som hände idag. När vi kom hit ner igen så hade vi haft ett stort besök, varför inte komma när vi är hemma? men det är inte lätt för dig att veta älgusling. Äppleträdet var trasigt avryckta grenar osv. det är inte kul. En båttur hann vi med också samt plockning av björnbär och blåbär innan åska och regn avslutade denna dag.



Älguslingens verk.

Björn bären mogna.

Blåbärs buske.



8 makrillar ska rensas.

Regnbyxor när man plockar bär.

fredag 14 augusti 2015

Underbara dag.

Det har varit en underbar dag idag, solsken från en molnfri himmel och ett gnistrande hav. Efter lunch tog vi båten och gick på utsidan Bohus Malmö som var det bästa med ostlig vind. Ett stopp på vägen, det blev  glass och kaffe på B. Malmö. Efter detta åkte vi hem och klippte gräset, då kom en bil framkörande på vägen, en man steg ur och undrade om det var detta som var till salu. Är priset rätt är allting till salu, men det var en kusin som passerade och passade på att se hur vi bor. Det var första gången som hon var hos oss men man får hoppas att det inte var den sista. Efter gräsklippning, bad och rakning blir det nu grillade hamburgare. Nu tar vi lite semester så vi hörs längre fram. Ha det gött så länge.


vackert hav.

Bohus Malmön i sikte.

Glass stund.

Kaffe.

Dagens kapten.

torsdag 13 augusti 2015

Fin dag på sjön.

Efter att ha grejat lite hemma med sånt måste ställas i ordning gav vi oss ut på sjön. Idag blev det inget fiske, men igår fick vi ett par stycken som vi rökte i morse. Nej idag var det båt tur till Tån med fika och bad, ja alldeles rätt jag badade också. Bad är väl synd att säga, ett dopp blev det nog om ska hålla sig till sanningen det var knappt att jag blev blöt. 18,5 grader är ingen sån temperatur som jag gillar precis. Men en härlig dag som det kan vara på sjön det var det idag.

Bara vackert.

Lugnt och stilla.

Ska jag flyga eller ta stegen?

Inger efter badet.

Varför skulle jag få ankarlinan i ryggen när jag äntligen kom i.

måndag 10 augusti 2015

Svart och vitt.

Dagen har gått lite i svart och vitt. Vi har haft sotaren här idag både inne och ute. Inger har målat vitt, då förstår ni rubriken.  Det har även varit en stor fet sol på himlen och det är vi ju inte så bortskämda med. Denna dagen går nu mot allsången som man tittar på , eller inte.

Svart som sot är han.

Vita fönster.

Höga blommor 2,5m




lördag 8 augusti 2015

Poolhäng.

Idag hade några av oss en del av dag på stan samt att letade cacher vid färjeläget. Själv bytte jag pump i brunnen för den gamla hade lagt av. På em. en tur med båten och det var den enda turen vi hade för vi fiskade också och et blev inte ett hogg. Bad och fika blev det och det var inte det sämsta, själv badade jag när vi kom hem och hade samtidigt poolhäng med barnbarnen.


En fin dag på havet.
Bra fikaställe.
Kolla dom sträckta vristerna på Daniel.

Friluftsfrämjandets seglarläger har bra vind idag.
Poolhäng med barnbarnen.
Kom nu så letar vi.
Åkte bara med idag.