måndag 28 september 2015

2 bra dagar.

Söndag åkte vi ut med båten in i Åbyfjorden, la till vid ett ställe som vi har besökt förut. Vi gick en runda på Bohusleden ca. 1 tim. sen var det dags för lunch och slappa lite. Bokläsning hör till en favorit för oss bägge.
Måndag,ytterligare en fin dag. Kamrat Björn kom ner och var med oss när vi åkte till Brandskär där vi grillade korv och tjatade lite. På hemvägen blev det en del fiske, 15 st makrillar blev sen var vi nöjda med denna dagen. Jag vet inte vem man ska tacka för dessa fina dagar, men tack ändå.


Bohusleden.

Utsikt från Bohusleden.

Björn är glad redan innan fisket.

Tänt vare här.

Ja det funkade.


Fika stället.

Brandskär.

Nu vill jag ha fisk.

Jajamen.

lördag 26 september 2015

Lite hela tiden.

Man håller på med lite hela tiden även om tiden tar lång tid. Byggt färdigt båtförvaringshuset så nu blir det inte så mycket bättre än så här, men betydligt bättre än förut. Klippt gräs har vi gjort fast det blir på sen em. då det har torkat upp. Andra maskiner har också varit igång så det har mejats en del gräs. På fm idag var det besök i staden med fika, vad annars en lördag. En lång promenad på 2 1/2 tim. med fika i ett underbart väder är inte fy skam det heller.





Tufft läge.

En härlig syn vid fikat i em.

 
Här tillverkade ensamseglare Sven Yrvind sina båtar.

Till båten.

onsdag 23 september 2015

Ett litet krig+halva Soweto.

Igår hade jag ett litet krig mot getingar, dom var så slöa men dom kunde iallafall stickas, men jag vann och bara ett stick. Syltning av plommon och plockning av björnbär skedde också. En liten brasa passade bra nu när det var så blött, ett par gamla blåbyxor indränkta i bensin fick fart på den. Idag har det varit båtåkande först till Brandskär där vi tänkte fika men det var lite grått där ute så vi drog oss mot land. På Lindholmen var det trevligare fikaväder. Hemma fortsatte bygget av andra sidan av båthuset ( Soweto ).


Mitt lilla krig.

Syltat.

Blåbyxelden.


På Brandskär.


Fika.

Är detta Fårö? eller får man lägga till här.

Inger beundrar utsikten.

Halva klart.

måndag 21 september 2015

Tillbaka.

Tillbaka på kusten. Skulle klippa gräs men icke då, det var så blött i gräset och sedan kom det lite regn också. Jag fick tömma poolen istället för det var nästan översvämning. Plockat av plommonen gjordes också, det blir att fixa till dom imorgon. På em. klarnade det upp och det blev faktiskt solsken och havet låg nästan som en spegel, fiske självklart. Inger hon ropade att hon hade fått en haj men det var en stor makrill 470 gram vägde den. Det var trångt på havet idag med alla flöten ifrån hummertinorna som var utlagda, det fisket startade idag.
Plommon klara att plocka.

Nära kanten.

Tänk er resten av havet, man fick köra försiktigt.

tisdag 15 september 2015

Inte i Lyse.

På grund av att vi har varit i fjällen några dagar samt Sundsvall har det varit lite dåligt på bloggen. Jag fick lite dåligt samvete då jag förstår att många vill följa vad vi håller på med, så jag lägger ut några bilder från vår vandring, håll till godo. Vi gick från Ljungdalen via Helags, Fältjägarstugan och till Ramundberget.


Renar på vägen över Flatruet.
Fika första dagen.
En utsikt som hade varit bättre vid klart väder.
Lite höst hade det kommit.
Ett av några vad.
Snart i mål.
Fina vyer.
Mer höst.

tisdag 1 september 2015

Vi ses.

Ett litet uppehåll men håll gärna koll hur länge det blir. ( ca. 2 veckor ) Ha det bra.