tisdag 13 oktober 2015

Lite grann iallafall.

Idag har vi gått och smågrejat. Inger har hållit på hela dagen med rabatterna och jag har mest varit. Nja, jag har bytt ut ett trasigt plasttak mot ett bättre beg. av plåt. Fixat in dynor från båten. Ställt i ordning vid pumpen som är till poolen + en del smått och gott. Men nu är det kväll. En undran, såg en fjäril idag som såg ut som ett höstlöv, vad heter den?


Vad heter denna fjäril?

Beg. plåttak.

Så blev det.

Ingers fina jobb.

måndag 12 oktober 2015

Hemma.

Den kände sig lite ensam vid bryggan som enda båt, så då fick vi ta upp henne idag. Efter tvätt med högtrycken var det dags att komma in i båthuset, så där är den nu. Det är även färdigt badat för i år i poolen, då vi har lagt på täcket för vintern. Ett stort lass med barkflis har vi tagit hem idag och Inger har börjat att hösta. Låset på ytterdörren är färdigt, det mesta hade jag ju hemma men lite fick köpas på järnaffären

Börjat med tvätten.
Barkflis.
Höstat.
Tvättad och inbaxad.
Täcke på.

Så blev det.
Här var ensamt.

söndag 11 oktober 2015

Flera dar iraa.

Torsdag. Kom ner klippte gräs som hade blivit ganska långt sen vi var här senast. Fredag. Rensade rabatter och eldade ris samt byggde färdigt båthuset så nu får den vara nöjd våran båt. På kvällen kom M- borna  ner och då blev det Tacos som kvällsmat. Lördag. Packade för lunch på någon öde ö ute till havs, det blev Kornö Kalv då det var bra att lägga till på utsidan när det inte blåser västan. Vi fiskade på vägen dit och fick 6 makrillar. Korvgrillning och sedan hemresa. Våran och grannens postlådor hade blivit ner körda av en bil så det blev att plocka fram lite grejor för att reparera detta. Nästa bil som kör på får dom ta med bärgare där ifrån. Senare badade några bastu med påföljande pooldopp ( 8-10 grader ) fy tusan, jag badade inte. Söndag. Rökning av fisken som vi fick i går, smakade bra. Klippning av äppleträdet med el motorsåg, det blev bra. Promenad i vackra höstfärger skedde när M-borna hade åkt hem. Väl hemma sparade jag en massa pengar genom att använda saker som jag redan hade för att byta ut låset till ytterdörren.


Alltid glad M-bo

Liggande grillning.

Våran badtjej.

Tjänat pengar en söndag.
Vackra höstfärger.

Mormor berättar.