torsdag 26 november 2015

Lite julstämmning och vackert väder.

Igår ( onsdag ) satte Inger igång med att julpynta lite här nere. Det blev en del ljusstakar och stjärnor som kom fram ur vrårna. Lite mysigt även om vi inte är där, det finns ju timer som tur är. Idag som är en dag senare rökte jag ett par makrillar som vi hade kvar i frysen och det går jättebra att göra så. Rengöring av röken samt att ställa in grillen gjordes idag också. Ett väldigt fint väder hade vi, klarblå himmel och någon minusgrad,det var toppen.

Julmys.




Nyrökt.

Vackert hav i November.
Också mysigt.

onsdag 25 november 2015

Skråar saa ha lite tur.

Vi kom ner hit igen på tisdag em, så det var nästan mörkt. Värma upp huset samt dricka lite glögg och äta en bit mat, det var det som hände den kvällen. En trädtopp från en stor björk hade blåst ner och som tur var inte hamnat på förrådet, men inte så långt ifrån. Lite murken var den där den hade delat sig. Det var bara att ta fram sågen och göra i ordning den till framtida ved. Regn hade det också kommit så man fick pumpa ur bassängskyddet för där samlas det en hel del. Cyklarna har kommit lite högre över golvet ifall det blir översvämning i skjulet, det har hänt några gånger.


Skråar saa ha tur.

Där skulle den vara.

Lite högre.

Tömning.

måndag 2 november 2015

En omväg-

Vi började våran resa hit ner i fredags via Jönköping med ett besök hos kamrater, med övernattning. På lördagen åkte vi via Borås för att se på fotboll och Anders Svenssons sista match Efter matchen gick det över Göteborg och hit, så nu är vi här. Söndagen ett bra promenadväder så då blev det promenad. Senare oljebyte på båtmotorn. Jag hittade ett litet läckage på den lilla toan, det var handfatet som det var blött under. Måndag var reparationsdag, bort med kranen och en koll på alla kopplingar och se vad fann jag, jo en kona som läckte lite grann så nu är vattnet avstängt till denna del av huset. Annars ett jättefint väder, det är dock i November så man kan ju inte begära så mycket.

Vallmo ska den slå ut i November?

Dagens lunch, rökt makrill.

Humlen är på hösthumör.

Boken har löv kvar.

Lite på marken också.

Lärkträdet har mist en del barr.

Mitt reparations objekt denna gången.