tisdag 31 maj 2016

Då var vi tillbaka.

Då var vi tillbaka här nere igen med vad det innebär. Gräsklippning, ja ni vet, mera höskörd än gräsklippning. Annars har det varit puts av trädgården och båtmålning. Ett projekt var att försöka göra om ett fönster från sidohängt till hängt i överkant. Det lyckades rätt så bra, jag är nöjd med detta.


Nu blommar vallmon fint.

Höskörden.


Båten färdigt målad.

Räfserskan har jobbat bra.

Fönster bygge ok.

Lite ris blev det också.

fredag 13 maj 2016

Semester


Nu är det lite semester för nu har vi kommit hem igen. Ja inte så att man ingenting gör utan allt är ju en aning mindre. Idag har jag sågat upp veden i kubbar och kluvit en del. Nu tar vi lite ledigt så ses vi om ca. 3 veckor.

Sågade kubbar

Kluvna kubbar.

torsdag 12 maj 2016

Stort idag.

Idag var en dag som alla andra denna veckan. Solsken och blå himmel, börjar nästan bli tjötigt. Åkte in till stan på förmiddagen och tog en promenad runt Stånghuvud, det är en bra runda. Sen var det lite tidig lunch på Jönssons Katt, räkmacka, kaffe och glass. Lite engelska hördes på stan pga. den stora båten som hade lagt till på Grötö kaj. 800 passagerare och 300 i besättningen, ingen liten båt alltså. Handla på ICA och hem och klippa gräset. Även fönsterputsning idag med nermontering av persienner. Så har denna dagen gått också.

Ms. Breamen

Växer tydligen överallt.



Ms. Breamen

Här gick Inger 1 1/2 timme

onsdag 11 maj 2016

Första levande.

Idag har det varit fönstertvätt på programmet. En del var bara att tvätta medans en del var att ta bort gamla persienner. Vi har knappt dragit ner dom någon gång sedan vi tillträde stugan för 15 år sedan. Därför bort med dom. Fika, mat och promenad, det var då han dök upp. Hustrun skrek i högan sky och jag smög sakta fram för att titta vad det var. En huggorm i präktig storlek, han fräste ganska bra och gjorde små utfall, men jag visade mina muskler och då blev han lugn. Också idag fikade vi med en alldeles förnämlig utsikt över havet. Lite politik såg jag på vandringen. Gjorde även en slangupphängning. Ha det gött.


En dörr öppen sedan rena fönster.

Donald Trump anhängare?

Slangvinda av gammal badstege.

Ingers skräck.

tisdag 10 maj 2016

Liten,mellan och stor.

Inger har kört högtryckstvätten på altanerna som vi har. Liten, mellan och stor. Jag har gjort färdigt listerna runt ett fönsterparti, det har tagit ca. 10 år ungefär, men nu har jag avslutat detta. Tisdag morgon åkte vi in till stan, vi hade köpt naturpasset. Det är ju orientering på lättare sätt, men detta var svårt. Det är kul att gå runt på platser som man normalt inte besöker. Båten är vaxad, det är lite kvar men det går att göra senare. Byggt en kombinerad hund och kanin inhägnad så vi får se vem av dom som bor där först. Nej så var det inte utan jag har satt staket runt min trädgårdsodling.


Liten

Lister klara

Häggen blommar

Mellan

Kartan med kontroller

Ute och letar



Vallbodalen

Stenhuggar monument

Fika vy

Stor



Vaxat

Odlingen

söndag 8 maj 2016

Årets första

Årets första gök hörde vi idag på morgonen när vi gick en promenad över bergen. Härligt väder och med fika i ryggsäcken, vi stannade till på en del fina platser bla. något religiöst, med kors och sittplatser. Sedan blev det fika med blå himmel och ett hav som var som en spegel. Det har varit varmt idag också 24 grader, det är kanske detta som är sommaren. Inger har cyklat sin runda idag också, det är ju ganska lugnt på vägarna än så länge, det blir värre längre fram. Som vanligt en helt underbar dag.

INRA stod det på korset, får googla.

Framåt med fikat

Här ska vi sitta.

Smalt i N.Grundsund

En del sommargäster tar vatten ifrån sjöar på berget.

Fel borrat bowlingklot?

Hämtade min vinst, GLICKOs jultävling.

Arbete med lister. Snurra på datorn!

Plommonträdet är i blom.

Äppleträdet kan komma i veckan.

lördag 7 maj 2016

Mycket gjort.

Kom ner hit torsdags kväll då blev det inte så mycket gjort, det var bara att plocka in grejor ifrån bilen. Fredag var det gräsklippning och det tar lite tid, det vet ni som har varit här. Började lite på ett trädgårdsland som blev klart på lördagen. Båt och hav mässa på lördag i Lysekil. Det var en båt som vi tyckte var bra, men osv. Fixade även till altanen som började svikta på vissa ställen. Jag vet inte hur många maskiner tvätt Inger har kört idag, men jag tycker det har hela dagen. Men nu är det grilltajm.


Börjar

Fortsätter

Nyklippt

Så blev det

På väg att blomma över

Plock grönt.