fredag 23 september 2016

En vanlig dag.

En helt vanlig fredag, efter att våra kamrater hade åkt hem begav vi oss till Lysekil för att handla. Men först tog vi en promenad med Klasse över Stångehuvud och tillbaka. Sedan fika på Cafe Kungsgatan. Handla lite på ICA och hem igen. På em. kunde vi klippa gräset trots att det hade regnat strax innan. Lägger in några gamla bilder då det inte togs några idag.





Man får tacka för besöket dan före min födelsedag.

Vi hade även en liten segelbåt också.

torsdag 22 september 2016

Hel dag på sjön.

En hel dag på sjön är inte dåligt. Detta har hänt idag. Vi åkte ut med båten vid 10,30 och var tillbaka 16,30. Från hamnen via Bohus Malmön ( utsidan ) till Hållö, där vi grillade lite korv. Sedan var det farleden hem och havet låg som en spegel hela dagen. Bubben och Gittan var med och jag tror att dom tyckte att det var en toppen dag, för det tyckte vi.


Gittan och Klasse gosar lite.

Nu är jag kapten.

Hållö fyr.

Hållö fyr

I väntan på korv.

Jag badar väl lite så länge.

Lite olika båtar mötte vi på vägen.

Snyggt.

Några sälar såg vi också.

lördag 10 september 2016

Idag långpromenad.

På morgonen idag tog vi en långpromenad på cirka 11/2 tim. Klasse blev trött, han lade sig ett antal gånger innan vi kom hem och tittar vädjande på en liksom att måste jag gå längre. Annars har det varit trädgårdsarbete hela dagen.

På väg mot N.Grundsund.

fredag 9 september 2016

Klart.

Nyklippt


Då var framfarten färdig. Allt bortkört och uppkrattat. Inger hon startade gräsklippningen när det hade torkat upp i gräset. För övrigt så mår vi bra.



En del.





Hela vägen.






Gammalt foto på två kamrater. 2 år sedan.




Fy, usch och blä. Från 2014
















torsdag 8 september 2016

Fortsättning.

Fortsatte att rensa vägen fram. Em. ägnades åt båtåkning, vi gick till Brandskär  och fikade. På vägen dit stötte vi på en massa sälar och en stor sellakula. Sellakula blir det när makrillen jagar sillen underifrån. En mycket trevlig dag på sjön.

Vart tog Hector vägen?

Brandskär och våran båt.

En vacker bukett på Brandskär.

Lugnt hav och lugnt fiske.

Det är inte ofta att det blir en spegel i havet.

18 grader å ho sa i.

Bara labradorer i vattnet.

Här var vi. Hemmahamnen snett upp till höger.

Sellakula.

onsdag 7 september 2016

Aj äm bäck.

Jag har alltid haft lätt språk, så att jag skriver på engelska i rubriken har sin förklaring. När vi kom ner här idag började vi med att tända en brasa i öppna spisen, för det blir lite rått när man kommer. Efter lunch åkte Inger till affären och jag började röja lite sly som har växt upp utmed framfartsvägen. Sen blev det kväll och grillad korv.
Från förra gången.

Det är högt och låter en del.

Röjning.


I väntan på mat.

Men detta blev vår mat.