fredag 30 juni 2017

Blåst och grillkorv.

Idag har det blåst ordentligt igen 20 m/s på Hållö. Men vi åkte till Gullmarsskogen och grillade korv i lä. Väl hemma var det bad som gällde både för stora och små. Jag fick t.o.m. elda upp i tvättgrytan så att barnen fick bada badkar också.  Varmt och skönt ute fast det har varit blåsigt 26 grader och det är väl ok.

Start av grill.

Funderingar?

Herr och Fru Grip.

Fru Olsson med Oscar.

Påfyllning av varmvatten.

3 barnbarn och 39 grader i vattnet.

torsdag 29 juni 2017

Nästan färdigt.

Grinden blev nästan färdig idag, det saknas lite nät. Barnen har badat bastu, pool och sett på film idag. Emil och Lien gav sig iväg på sina cyklar upp till Gullmarsskogen och for runt på olika slingor. Själv har jag tagit det lungt och varit pensionär nästan hela dagen. På fm. Åkte ett gäng in till staden och handlade, dom hade en hel kassar med sig hem. Jag frågade inte vad dom hade handlat men några kassar var det.


Lite lek med boll på morgonen.


Varför får jag inte komma in?

Nu är det mat.
Smörjning av tassar.

Mat här också.

Så blev grinden, nu saknas det bara nät.

onsdag 28 juni 2017

Idag hundvakten.

Idag har jag varit hundvakt, för resten åkte till Liseberg. Planeringen var rensa lite rabatter och det glorde jag en stund. Kröp och svettades, tänkte det här går inte. Gick och kollade termometern den visade 27 grader, då gjorde jag som hundarna satte mig i skuggan. Annars bad, cyklat med Klasse och gått med Hector för han hade ont i en tass,

Ska snart tas ner.

Nyrensat.

Väntar på godis.

Hector har ont i tassen.

tisdag 27 juni 2017

Påbörjad grind.

När Inger och Lien åkte med barnen för att plocka jordgubbar passade jag och Emil på att börja med grinden. Lite grävning och en del gjutning fick vi ner två stolpar. Sedan var det lunchtime. Till staden via båt, till N. Hamnen för att köpa glass. På hemvägen lite fiske och en makrill nappade. På grillen med den och sedan var det kväll.

Emil riktar.

Oscar badar.

Alice,Lien och Anton

Emil.

N.Hamnen 

Här var det glass.
Här var det sjögång tur att han sitter kvar, Oscar.

Gjutning klar.

måndag 26 juni 2017

En kvar + två nya.

Alice stannade kvar när M-borna åkte hem så idag har det varit en hel del spel med mormor när jag har klippt gräset. På kvällen kom S-borna med två kusiner och det blev full rulle med en gång. Klasse fick också en kompis när Hector var med. Vi fick också besök då Emil och Lien hade fraktat hela gänget. Bad var det för Alice och Inger, Alice en timma längre än mormor.

Spel Alice och mormor.

Badtjejen.

Badtjejen.

Alice först jag fick ducha kallt.

Dragkamp.

Anton,Oskar och Alice.

söndag 25 juni 2017

Mycket blåst.

Idag på förmiddagen var vi lite utanför Lysekil och tog några trimkontroller. Det blåste mycket och kom lite regn, men det gick bra ändå.Väl hemma packade våra gäster sina grejor inför hemresan, nu var det inte så mycket att packa för en del var ju kvar hemma. När vi blev själva startades bastun och Alice med mormor badade både inne och ute.

Grått och regnigt.

Här snurrar det.

Vallbodalen.



Inne och ute.

lördag 24 juni 2017

Sämre och bättre.

Dagen började med en promenad i Gullmarsskogen på 5 km. Lastade M-bornas kärra med div. grejor som jag skulle göra mig av med eftersom det gamla skjulet ska rivas. Efter lunch och kaffe bar det av till staden där det idag var crusing. Mycket bilar och folk, en del i sämre skick än andra både vad det gäller bilar och folk.

Div.grejor.

Gött i solen idag också.


Här var det kö-

Sådär.

Sämst.

Bra 

Hur kan man valla två getter på stan med så mycket folk.

Bäst och Alice favorit.

fredag 23 juni 2017

Midsommarafton.

Idag är det midsommarafton hela dagen. Började med att hissa flaggan. Tog en cykeltur med Klasse ca.8 km. Sedan kom våra kamrater Björn och Inga-Lill och Björn hade glömt ALL sin sprit hemma. Vad göra, vi hade som tur var handlat lite grann. Lunchen åtnjöts utom hus på altanen och precis när detta var färdigt kom det regn. Klädsel av stången skedde i regnställ med påföljande dans också i regnställ. Men det gick bra alltihop. En promenad ner till Basteviksholmen inmundigade var sin öl på det nyöppnade fiket eller bistron. Väl hemma blev det bad för en del samt att kvällens mat påbörjades. Allt denna dagen har varit härligt och en lyckad dag.


Flaggan hissad.

Dags att klä stången.


Framdukat.

Skål.



Det blev lite kallt när vi åt.


Nej vi gör så här.


Dansa, ja.


Alla glada.

Spår i gräset.

En underbar tårta.

Basteviksholmen.

En man i badet.