söndag 30 juli 2017

Förutom Sverige.

Sett fotboll idag och alla mina lag förutom Sverige gick vidare. Men ändå så går dagarna bra. Tränat Klasse i lite rallylydnad. Letat trimkontroller i Brastad. Varit nere vid båten och återställt ankare och lina. Nu har jag satt fast ankarlinan också så den inte bara tar slut. Lite grått har det varit idag men ändå ganska varmt.

En båt bland alla andra.

Nytt ankare.

Här är slutändan.

Trivs jättebra.

lördag 29 juli 2017

Sega dagar.

Nu har jag inte skrivit på några dagar. Det har inte hänt så mycket, promenerat, handlat, varit på brädgården, vandrat på kustleden m.m  Regn och blåst har det varit så då är det inte så kul att börja med någonting utomhus.

Jag har flyttat sten hit.

Och hit.

Härifrån kommer stenen.

Fanns ingen badare.

På kustleden.

Markering som vi följde.

Hällristning från början av 1900 talet

Bra sign.

Dessa gubbar gjorde detta i sin barndom.

Handlat.

Här också.

onsdag 26 juli 2017

Båt och stenarbete.

Vi började dagen med att cykla till båten jag och Klasse. Det var en lampa som behövde åtgärdas. Resten av dagen bestod av att flytta sten samt ägna sig åt Klasse med bollkastning och promenader. Men nu är det fotboll.



Klasse väntar snällt på båten.

Lyse gubben.

E.T

Napoleon.

tisdag 25 juli 2017

Promenadens dag.

Inger  åkte hem idag, hon skulle vara hemma några dagar. Jag och Klasse åkte med till färjan och gick hem. Det tog 1 tim och 15 min. På em. var vi ute och gick över bergen, men det var varmt. Vi hade 26 grader, så poolen blev varm idag också. Jag plockade lite krusbär med en hund liggande i knät, inte så lätt men trevligt.

Lite blommor finns i diken.

Härliga sädesfält.

måndag 24 juli 2017

Utvändigt färdigt.

Idag gjorde vi klart runt köksfönstret utvändigt. Det tog nästan hela dagen, men vi har inte så bråttom. Vi var i Lysekil och tog dom sista 5 trimkontrollerna. Nu är det fotboll och sen är det kväll.


Klart.

Trimkontroll hittad.

2 fåglar är det herr och fru?

söndag 23 juli 2017

Städpatrullen har rest.

Det första och sista dom gjorde var att städa, det tackar vi inte nej till. Istället ska vi tacka för en trevlig och rolig samvaro under några dagar. Ganska kul var att både jag och Håkan lider av den allvarliga sorten av saltvatten allergi så vi kan inte bada när det är kallt ( med risk för algblommning ) men det finns medicin. Inger har skrapat och målat  både runt fönster och i bastun. Jag har gjort färdigt lister i bastun. Drevat runt fönstren så nu börjar det att närma sig klart.

Bastu.

Drevat.

Två sådana

och en sådan,botar vår allergi.

lördag 22 juli 2017

Idag ett varmt byte.

Idag hade vi ett byte också, men inte av folk uan av fönster. Vi bytte två köksfönster och det var varmt samt att det blev bra. Efter maten gick vi ner till Bastevik Bistro och Bar, två drinkar och två öl blev det. En helt vanlig dag på kusten. Sol och blå himmel.

Före byte.

Stämmer tummstocken?

Bara resten kvar.

En härlig avslutning på kvällen.

fredag 21 juli 2017

Bekantas bekanta.

Idag var det regn och vi gjorde en dagsutflykt til Ulebergshamn. Bekanta till bekanta, men ändå en trevlig lunch och pratstund. Sedan var vi en stund i Hunnebostrand med butiksbesök och glassköp. Senare på kvällen mat,fotboll och friidrott.

Britt-Marie och Bosse

Utsikt från bekantas bekantas altan.

Avsked på trappan.

Staty i sten.

Staty.

Snygg handväska.

Det är inte min spegelbild.

Med så liten sked behöver man inte gapa så stort.

torsdag 20 juli 2017

Varför måste folk göra som man säger.

En härlig dag på sjön idag, lite vind och ingen direkt sjögång. Vi gick på utsidan av Bohus Malmön för att lägga till vid Näverkärr. Väl framme skulle vi lägga till, då ropade jag kasta i ankaret då gjordes detta, helt plötsligt hör jag, där tog repet slut. Tur var att vi hade ett ankare till så vi kom iland annars hade vi fått äta våran matsäck i hamnen. Gräsklippning och bad när vi kom hem. På kvällen hade damerna fixat räkfrossa, en helt underbar dag.


Någonstans här ligger ett ankare.

Näverkärr.

Räkfrossa.

onsdag 19 juli 2017

havsbraväder.

Idag har det varit havsbraväder, vi la till på insan av St.Kornö. Några badade, någon solade och någon satt i skuggan. Varm och härlig dag i Bohuslän. God  mat till kvällen med dessert som ostbricka. Mums,mums. Bad i poolen blev det ändå när vi kom hem, jag tror att jag har fått en släng av saltvattenallergi.

Mare och Håkan samt Klasse. på väg till Pridefestivalen.

Två kompisar.

Husse, har du sett vad båtar det är?

Badnymfer.

Skuggdyrkarna.

Dags för uppstigning.

Kvällsmaten.