torsdag 30 augusti 2018

3 dagar

Vi åkte ner på tisdagen och det var då som vi var på St. Kornö för första gången iår. Det hade inte ändrat sig utan allt var sig likt. På hemvägen fiskade vi och tog upp 2 makrillar och ett antal fick simma vidare för dom var så små. Onsdagen var vi Brastad och tog några trimkontroller samt klippte gräset. Idag torsdag har det regnat så då passade det att städa förrådet. Klasse har också fått sitt, både promenader ,rallylydnad samt tennisbollen som han gillar så mycket. Efter denna summering är väl alla nöjda.


Klasse på St.Kornö

Dessa letar vi efter i skogen.

Detta kan bli både skålar och kåsor.

Nystädat. Äntligen.

onsdag 22 augusti 2018

Lite blandat.

Det har varit lite stiltje i bloggandet ett tag pga. datorstrul. Vi har iallafall hittat på en del saker. Trimoreinterat. vandrat till Grundsund med kamraterna Håkan och Mare. Vi åkte med färjan till Fiskebäckskil. Egen båt till Hållö och fikat samt badat, mm.



Med raska steg och lättgånget.


Nu har vi anlänt till Fiskebäckskil.

Har nog legat i havet ett tag och behöver en genomgång.

Grundsund.

Lite svårare.

En liten bit till.

Klasse på Hållö

fredag 10 augusti 2018

Telepati

På ons. lånade vi en kärra och körde en del till tippen. Det var ifrån våran rivning av skjulet. Plast, metall, isolering och brännbart. Det var bra. Senare kom det en lastbil och hämtade allt det som låg i brädhögen utan att vi hade pratat om det. Han skulle komma när det passade honom och så stämde det så bra. Telepati.  Det blev till att städa upp efter allt skräpet. jag tyckte det blev bra. Torsdagen gick än en gång i cykelns tecken. Inger trampade på via småvägar och bad till Rotviksbro där vi fikade på Stallgården.


Ganska bra blev det.

Nu är det fika .

Stallgården.

Fredagsmys på Torsdagen.


onsdag 8 augusti 2018

Segel.


Nu är det dags för årets segeltävlingar i Lysekil. Det blev ganska dramatiskt då vinden ökade mycket under racet och en båt gick rakt in i berget, alla klarade sig och så även båten. Vi har även haft nattgäster då Jonas och Sofi har varit här några dagar. Trevligt. Det var även gratiskonsert med Ebbot i Havsbadsparken, ganska mycket folk var det.


Sofi och Jonas.

Matchracing.

I hamn.

På väg in.
Ebbot Lundberg.

Lite kvar.

måndag 6 augusti 2018

Förmånen.

Vi har under några dagar haft förmånen att ha  vårat stora barnbarn boende hos oss . Jag tror att hon tyckte det var kul. Olika dagar, olika tema. Vi försökte att lära henne viktiga saker här i livet. Evert Taube har varit på Flatön ( hon såg väldigt frågande ut ) visste nog inte vem det var. Vi besökte även den plats där vi köpte båten och besåg även kranen som den lades i med. ( mycket viktigt att veta ) Världsarvet i Tanum med runskrift i berget, Fjällbacka med Ingrid Bergmans torg och besök i Kungsklyftan. Det viktigaste den dagen var glassen. Tack Hilma för att vi fick ha dig här.


Hilma i skissartagen.

Den viktiga kranen.





Runskrift

Samma.

Torget i Fjällbacka.


Ingången.

På väg in i Kungsklyftan.

En sommardag i Fjällbacka.

fredag 3 augusti 2018

Besök av flera.

I söndags åkte vi till Tidavad. Under den resan körde vi via Kinnekulle och stannade i Blomberg för fika, sen bar det av på lite mindre vägar men fram kom vi. Lite arbete på måndagen med grästrimmning och målning, på tisdagen hade vi semester, vi var och badade i Vristulven. Onsdagen tillbaka hit ner via Fkp. Det roliga var att Hilma följde med. Senare på em.kom Eva-Lis också. Torsdagen ägnades åt att hämta hem cyklister ifrån Malö. Vi gjorde även ett besök senare på kvällen nere i Bastevik där Bosse och Inger hade stannat till med sin husbil. När Eva-Lis hade åkt vidare på fredagen bar det av till Smögen och bryggan, där var det folk.


Hilma,Klasse,Inger och Eva-Lis vid Handelsman Flink

Min

Hilmas

Eva-Lis

Inget söl ännu.

Inger

Trevligt matställe med fin utsikt.

Jag blir så trött.


Bastevik med Bosse och Inger.

2 glada på Smögenbryggan