söndag 30 juni 2019

Lite småplock

Denna veckan har det varit lite av varje. Tandläkarbesök, målning, båtåkning,promenader med Klasse,VM-fotboll, tvättning av trall. Plus lite annat smått o gott. Så har denna veckan försvunnit också och lagt sig i minnenas arkiv.

 
Efter badet.

Detta är ett trevligt ställe dit vi åker med båten.

Trall tvättad.

Rebgjörning av fågel dammen.

Mera trall.

Ny målad bänk.

Min vy idag se uppåt

onsdag 26 juni 2019

Tomt på stället.

Nu har alla midsommargäster lämnat  oss, för att förhoppningsvis återkomma nästa år. I söndags var vi istan och gick en runda  samt åt räkmacka på fd. Jönssons Katt. På måndagsförmiddagen var vi ute och fiskade, en strålande morgon ingen vind och havet låg som en spegel. Inger och Mare fiskade och jag körde båten. 9 st. makrillar tog vi upp. Mare fick ett par stycken hon också men hon skrek så jag fick ta i med kaptenstämman SKRIK KNTE SÅ fb. På eftermiddagen kom Anna och Teo så då blev det båtåkande igen. Resan gick via Klåveskär där vi såg en hel del sälar till N.Hamnen där det blev glass för alla. Stranden besöktes av en del och andra var hemma. Men nu har alla åkt.


Efter räkmackan


Kav lugnt

Snart ska vi fiska 

Ja det ska vi.

Mormor-barnbarn-mamma

På väg till glassen.

T.o.m stången är borta.

lördag 22 juni 2019

midsommar

Ja då var det äntligen midsommar igen. Ett år har gått sedan förra gången men samma folk, samma stång lite annorlunda tävlingar och lika rpligt som alltid. God mat är det alltid. God dricka är det alltid, det finns inget tråkigt med denna helgen. Midsommardagen blev det promenad i Gullmarsskogen med lunch och havsutsikt. Midsommar är tillända och helgen blev lyckad. Tack alla.


Stång kläs.

De fyras gäng.



Bara vi som har en kassler i stången.

Vila efter dansen.

Start i Gullmarsskogen.

Nu är det lunch


Fortfarande lunch


Tävling stistudie



Alla fick vara med

onsdag 19 juni 2019

Sjösatt.

Idag har vi sjösatt båten, den blev inte riktigt klar utan jag fick göra det sista när den var i sjön. Inger har slipat och oljat in trädgårdsbordet som vi har på den lilla altanen. Hon klippte gräset mycket större yta än vad hon behövde, jag fick inte så mycket när jag kom hem från båten. En nytillverkad fyr sattes upp i trädgården idag, får se om det funkar.


Ska bli kul om fyren tänds.

Väntan på transport.

Nu bär det iväg.

tisdag 18 juni 2019

Ett kvar.

Byte av toalett fönster har gjorts så nu är väl toan klar.  Nu ska vi bara byta fönstret i matrummet men det tar vi efter midsommar. Nu får man vila sig i form så man orkar med att dansa kring stången. Det bästa med dansen är att vi är i samma ålder så det blir inte så många varv. Dom gamla fönstren hamnar i Tidavad.


Nja,men ok då

Bara lite målning utvändigt.

På väg mot Tidavad.

Invändigt klart.

söndag 16 juni 2019

Inte längre.

Vi har varit här nu i några dagar och sysselsatt oss med sådana saker som vi brukar när vi kommer ner hit. Gräsklippning. Det är väl bra att det växer men det behöver inte växa när vi inte är här. Båten är målad. Trädgårdsmöbler är framme. Poolen är klar ( saknas värme i den än så länge men det kommer ). Kom på en ny midsommartävling till nästa år. 2 st lag och måla var sin sida på båten, lite sen sjösättning men ändå. Funderade lite, man brukar säga att man inte längre är 25 år. Jag har ändrat mig nu får jag säga att det märks att man inte är 60 år längre.


Innan målning.

Ny kontrollant.

Färdigt målat.

Tillklppning av nytt soltäcke till poolen.

Fyller på med iskallt vatten.

söndag 2 juni 2019

2 gånger.

Detta är andra gången som vi varit nere och jag har nästan glömt att blogga. Nu har vi klippt gräset, det tog 2 tim. för Inger och samma för mig. Det var ganska mycket gräs. Sedan regn och då blev det lite innejobb. 8 km cykel med Klasse fick det bli på em. Nu blir det grästrimmning och Inger ska ev. måla.


Em.fika


Målat lyktstolpe.

2 Tim.klippning

Nu blommar vallmon.

Denna blommar för första gången..