måndag 30 september 2019

Gårdagens händelser.

Söndagen började med mulet och regnskurar, slutade med solsken och ingen vind. Då passade det bra med att göra sista båtturen för iår. Att hummerfisket pågår syntes ganska tydligt då det var en hel del tinor som man fick se upp med. Bordet blev färdigt målat  och stolarna är satta på plats. Idag ( måndag ) får jag båten hemkörd om det går bra.

Sista turen för iår.

Inloppet till hamnen.

Målat och möblerat.

lördag 28 september 2019

Några dagar i rad.

Vi har nu varit här några dagar. Kom ner hit på onsdagen och som vanligt fick vi börja med att klippa gräs.Forsatt blomning i trädgården, stockrosor och vallmo lyser vackert även flugsvampen lyser röda.
Har gjort iordning båtvagnen så att vi är beredda när båten kommer hem i början på nästa vecka. På fredagen regnade det hela dagen men Klasse behöver sin promenad ändå och då visade det sig att jag har dåliga regnkläder. Halva lördagen gick i regnets tecken men på em. åkte vi till stan. Såg forskningsfartyget SVEA som kronprinsessan var och döpte tidigare i veckan.Det var kulturvecka i Lysekil, ja kanske inte som vi är vana med från Falköping precis. Inger är inte så mycket för att sminka sig men måla tycker hon om. Alltid finns det någon brädbit att klena färg på. Nya vita stolar har hon köpt och då måste ju bordet målas om. Lördagen avslutades med vackert väder och i morgon kanske vi kommer ut på sjön sista gången för iår.


Ny klippt.


En gossehund.

Stockrosorna blommar än.

Tack Kickan nu blommar vallmon igen.

En väg med flugsvamp, snyggt,

Klart för hemkomst.

Nya stolar.

Dåligt regnställ.

SVEA.


Lördag em.

En och en halv dags regn 35mm.

Inger har målat.
år.

söndag 1 september 2019

Vi tänkte.

Vi tänkte att efter en natt med åska och regn ( 22 mm ) så är det nog bra fiske. Lite vind men en del vågor och nästan ensamma på sjön, men vad hjälpte det ingen fisk. Vi fick dricka vårat kaffe i båten vid bryggan med uppsatt kapell. Det funkade det också.


Nästan så att båten planar.

Det var inte många på sjön.

Kaffe under kapellet.