söndag 30 december 2012

Kort besök

Vad händer när man åker ner till kusten den 29/12 och hem 30/12, inte så mycket. Vi kom ner på fm. och började med att kolla jaktlyckan, den hade varit bra, det var bara 2 st. möss som fick bäras ut. Sen blev det till att elda för att få upp värmen lite mer, det var ca.16 grader men vi vill ha det lite varmare och så var det ju kaffedags också det får man aldrig glömma.
Färdigställande av fönster i det lilla rummet var nästa objekt som skedde sen var det ganska lugnt resten av den dagen, lite läsning. Innan TV tittandet började fick jag göra rent fjärrkontrollen invändigt med tops och starkt rengörningsmedel, den funkar jättebra nu. Det blev mat också plus en flaska vin som smakade bra så där i decemberkvällen. Söndagen började lite grått men sen kom solen och det var 6 grader varmt, rena våren.

Det var  hemresa tidigt för då skulle vi (Inger) shoppa, det blev ett nytt soffbord hem och en ny klänning till Inger.
Nu börjar det att närma sig nyår så då får någon ta tag i matbestyren, gissa vem.
Då får vi avsluta denna blogg för i år och önska alla läsare ETT GOTT NYTT ÅR.



Lite värme

Tops och starka grejor

Fönster färdigt

Bokläsning

Matlagning

Rena våren

Havet ser fortfarande kallt ut

onsdag 26 december 2012

Jul snart slut.

Jaha, då var julen i det närmaste slut. Det har varit bra som det alltid är vid denna tiden. Det enda som man kan klaga lite på är väl att ledigheten blir lite kort i år eftersom jag måste jobba 27-28/12 då man brukar vara ledig. Som grädde på moset blir väl att jag går på vakten på nyårsaftonen och en vecka framåt, då kan det vara bra att tänka tillbaka lite på hur julen var, den var bra.
Före jul åkte vi till Sundsvall och var med Emil och hans familj. Det blir aldrig tråkigt, där finns det friska fläktar som drar runt även om jag ofta smög undan för att läsa en bra bok.
Julafton firade vi ihop med Liens föräldrar och syskon så det blev några till. Det var en trevlig julafton med god mat, hocheymatch på altanen, massor med julklappar till barnen, även dom vuxna fick en och annan klapp. Man får tacka och buga för trevligt umgänge.
Juldagen gick resan hemåt. Det var inte så mycket trafik ute på vägarna så det gick ganska bra.
Sen var det nästa julklappsutdelning som skedde i Mariestad, där vi stannade till på hemvägen. Det blev också god julmat, godis och kaffe. Jag tror att alla var nöjda.
Jaha då var det som vanligt igen.
Till er som fortfarande har ledigt ha de bra, min ledighet kommer senare (nästa år).

Oscar med en liten tomte

Anton ser fundersam ut

Mor och dotter

Altanhockey

Oscar var målvakt

Oscar,mormor och morbror i väntan på tomten

Anton väntade ockkså

Tomten har anlänt

Få se, vem var detta till?

Karolina och Alice vem fick detta ?

Bastian och Daniel fixar med spionkikare

söndag 9 december 2012

Lite hemifrån också.

Kunde inte vänta så länge som att komma till Lyse för att skriva i min blogg, det händer en del hemma också.
Tomten Björn hade julpysslat och kom en kväll med en egen tillverkad utomhustomte och den trivs jättebra på våra stenplattor med en lykta att luta sig emot.Tack Björn.
Vi har börjat att julstöka här hemma, utegran, istappar, tomte med lykta, stjärnor i fönster och en hel del annat.
Årets pepparkaksbak gjordes igår (lördag) det blev några burkar när det var färdigt.
Vi var även ute på stan och inhandlade en del julklappar både till barnbarn och större barn.
Fredriksbergskyrkan fick besök av mig senare på kvällen då Falbygdens Manskör hade konsert med lite julsånger. Man kunde fortfarande texterna, konstigt vad det sitter i minnet när man inte behöver kunna dom, det är ju bättre att komma ihåg sånt som man har nytta av.
Ja det närmar sig jul men det är några dagar kvar att jobba, man får väl stå ut med det också fast helst ville jag jobba inomhus vid denna årstiden.




Tomten Björn.

Gran på kvällen

Istappar.

Dagsljus.

Bagarn.

Några år sedan LP.n spelades in.





lördag 24 november 2012

Nästan Advent

Vi kom ner ganska tidigt till Lyse i fredags, så det var ljust en kort stund iallafall. Då insåg jag att makrill säsongen var slut och nästa hade börjat, denna gång fick vi bara två men jag tycker att det räcker så.
Vi hann även med att sätta upp våra skjutdörrar som vi hade köpt, (Garderob Specialisten i Falköping) jag tycker att vi ska vara nöjda med dom och med hela rummet, nu återstår det lite Latex fog och en fönsterbräda ( jag hade köpt fel fästen ) sen får det vara bra.
På lördag så körde vi in våra fönster, som vi ska byta till sommaren. Då får vi hoppas att den snälla snickaren kommer och även hans lilla snickerina.
Inger passade även på att förse oss med lite julstämmning, kanske lite tidigt men det funkade ju bra ändå.  Jag såg till båten, det var lite vatten kvar som måste bort, så nu får den klara sig till våren.


Ny jaktsäsong.

Det är rakt fast jag  lutade nog lite.

Fönstertransport till Gripsholm

Väldigt lite vatten kvar.

Kom posten en lördag.

Ingen snö i sikte.

Advent.

Jul.

söndag 11 november 2012

Regn!!!

Ja denna söndag är det inte mycket att skriva om. På lördags kväll gick vi till sängs med regn utanför fönstret och vaknade på söndags morgon med regn utanför fönstret och hur roligt är det.Nej, denna söndag är inget att skriva om, inte ens kameran var ur lådan idag. Men far mådde bra, så det får avsluta denna dag.

lördag 10 november 2012

Mörkt i Nov.

Vi åkte ner till stugan på fredag em. och det blev snart mörkt kl.var inte mer än 16,30.När vi hade varit en stund kom Reino och Gunnel också, då kändes det som vi var samlade för kvällens aktiviteter.
Lördag var vi inne i Lysekil, gick en promenad , fikade och besökte ett antal affärer. Det är mycket rea just nu så passar bra att handla på sig lite allt möjligt som man har nytta av. Sen försökte vi få in båten i båthuset och det gick så där. Det var inte meningen att hela båten skulle in i huset. Nu fick vi av kapellet så att vi kan ta med det hem och tvätta samt imprengnera. Vi får se vad resten av lördags kvällen ger, jag tror något lite spel blir det nog.

Fredags kvälls glöggen.

Södra hamnen.

Gamla stan

På fiket med Gunnel och Kickans tapeter.

Allsångsledare i sommar?

Vi gör ett försök till.

söndag 4 november 2012

Bra söndag.


Idag var det ganska bra väder, vi kunde hålla på med båten lite grann, lufta bränsleledningen, starta motorn och köra ut vatten ur motorn, täcka över båten med presenning. Vi skulle dra båtvagnen närmare det   sk.båthuset men nu var det för mycket vatten i båthuset, så det blev ganska kallt om fötterna fast man hade stövlar på sig. Det får vara till nästa gång, om det funkar då får vi se. Vi gjorde även klart garderoben i det lilla rummet så långt vi kunde, nu ska vi bara beställa skjutdörrar och montera dessa, sen är det klart.

Motor som funkar.

Täckt båt

Seglar snart ut av sig själv.

En hel del regn har det blivit i helgen på gräsmattan.

Snart klart.

lördag 3 november 2012

Besök

Idag fortsatte arbetet med garderoben, nästan färdigt. Golv och väggar är klara sen fattas det lite hyllplan och skjutdörrar. På förmiddagen kom våra kamrater på besök för att hjälpa oss med båten. Vi har börjat med att tanka diesel, det gick i 40 liter. Vi försökte att tända eld på en rishög som var lite sur. Jag trodde ju att det skulle gå bra när jag hade en gammal borgarbrandman som instruktör, men icke, rishögen den är kvar.
Bubben fick tag på sprängskisser av motorn så han var fullt upptagen en stund.

Golv och väggar.

Gittan och Bubben.

Borgarbrandmannen.

Borgarbrandmansrast.

Bubben med sprängskiss.

fredag 2 november 2012

Några dagar semester.


Eftersom Inger har höstlov fick jag också ta lite semester. Vi hade besök i Fkp. av Emil och familj i några dagar, då också Karolina och hennes familj kom. De lämnade sedan Bastian och Alice kvar hos mormor och morfar: En massa saker hann vi med innan vi lämnade tillbaka de små barnen på torsdagen. Själva fortsatte vi till Lyse, där vi tog tag i det som vi hade börjat på förra gången vi var här nämligen köket samt garderoben i det lilla rummet intill köket. Både torsdag och fredag har vi hållit på med detta och det är inte färdigt riktigt än, några dagar till tar det nog.

Inger börjar med att tejpa.

Lite värme kunde jag bidraga med.

Nu är hon igång.

Mycket bra.

Hamburgare gjorda i nya hamburgerpressen.

Vi gjorde även potatisgratäng.

Samt ett gott vin.

Kvällen slutar som alltid.