söndag 30 juni 2013

Bryggan.

Idag vaknade vi till en solig morgon med fågelkvitter och blå himmel. Efter att ha intagit frukost på den soliga sidan av huset, begav vi oss till Smögen. Det var inte så mycket folk när vi kom, så vi fick en bra plats att sitta ner för att käka glass och dricka kaffe. Sedan fortsatte vi våran vandring på bryggan in och ut i affärer utan att köpa något. Sedvanlig räkmacka intogs som lunch, därefter blev det hemfärd. Snickarn och lillspiken stod för em .fika. Nu är det snart dags för grill, det verkar som vi mest har ätit oss fram denna dag. Trot eller ej, men det stämmer.





lördag 29 juni 2013

Nu har det hänt.

Ja äntligen. Vi startade på förmiddagen med att sätta upp en presenning över fönstret, vilket visade sig behövas. Det har regnat i stort sett hela dagen. Men skam den som ger sig, ut och jobba bara. Andréas var en klippa att luta sig emot när vi skulle byta fönster. Vilket flyt vi hade, bort med dom gamla och in med dom nya. Lite regelvirke fixades, spik, hammare och vattenpass. Lillspiken fick vara med på ett hörn hon också, även projektledaren hade ett och annat ord att säga. Vi är toppennöjda med denna första dag av fönsterbytarhelgen.


Blå himmel men ändå.

Upp.

Spänn.

Nu kan vi jobba. 

Stort tält.

Bort med det gamla.



Nya reglar.

Första fönstret.




Två fönster och projektledaren

Tummen upp, bra jobbat

Lite skillnad.

Ofärdig insida.

fredag 28 juni 2013

Nu är det nära.

Nu är det nära. Snickaren kommer imorgon. Jag har börjat med att förbereda genom att ta ner panel och foder runt fönster. Så nu är han välkommen och vad jag kan förstå och hoppas är lillspiken med. Det blir ett kul projekt som har fått bygglov av den lokala projektledaren.


Start av rasering.

Knottfångaren behövdes.

Lister inne är borta.

Dåligt väder i sikte. Verktyg in.

Lite vissen.

Nu kan han komma.

torsdag 27 juni 2013

Aj,aj.

Ni undrar säkert varför jag skriver aj. Det är så att jag kom på ett ordspråk som inte stämmer. Va,finns det?Det heter, om man mister en finns det osv. Det stämmer inte. Jag var och drog ut en tand idag och då är den borta, så är det bara.
OBS. Inga bilder idag.

onsdag 26 juni 2013

Väder för fynd.

Idag onsdag har det regnat precis hela dagen. Vi åkte till Torp och besökte det nya IKEA: Det var som vilket annat IKEA, ingen skillnad alls. Något lite fick vi i kassen, men dom blev inte rika på oss. Trevligare affärer finns det där, så det blev lite till i bilen innan vi åkte hem.

Kundvagn IKEA.

Ett regnigt TORP

Lastat och klart.

Extra möbler.

Samma som ovan.

Ny leksakslåda

Blomma och grillborste.

Sarg till stora duschen

tisdag 25 juni 2013

Tisdag en vanlig sådan.

Idag har det varit ganska lugnt. Inger har klippt gräs och jag har städat. Jag har städat i skjulet som vi har, fel, jag har massa skräp i. Det blev lite sortering av grejor som inte ska vara kvar och det var bra. Lite mer plats fick jag också, så nu finns det plats för nya grejor. Även sommar pumpen har kommit på plats med slang och allt, det var bara det att jag tog fel slang. Förra sommaren gjorde vi en bubbel pol och det var den slangen som jag tog, fruktansvärt många hål som vi hade borrat märkte jag. Men nästa förråd tar vi imorgon för då ska det regna.

Sommarpump.

Städat.

I morgon.

måndag 24 juni 2013

Gapa.

Idag var jag tvungen att åka hemifrån för att få gapa så mycket som jag vill. Jag hade fått tandvärk så då förstår ni var jag var. Gapa sa tandläkaren, ja ör dä, sa jag. Så höll vi på en stund, sen fick jag betala och åka hem. Men det har gått åt några värktabletter efter detta ändå, får se hur det känns i morron. Vi har pysslat med lite småstädning, fönsterputs, godispapper och chips, skräp i bion har också plockats upp. Inventerat blombeståndet, inte så mycket att hurra för kanske, men ändå. Börjat projektera för växthus, får se om man får bygglov. Pionerna som blommar ser olika ut, är dom det?



Björnbär.

Kalla (det är ju varmt)

Rotfyllning behövs.

Projekt växthus.

Pion 1

Pion 2

söndag 23 juni 2013

Tomt.

Då var det som vanligt igen när alla har åkt hem till sig. TOMT och tyst. På förmiddagen var det 2 st som var och fiskade idag också, men tyvärr fick dom ingen fisk,  men väl fika som jag åkte ner med , då kom det en ordentlig regnskur så det fick bli fika i bilen. Annars har det varit promenad och sett vackra blommor i dikeskanten. Som sagt vänner har åkt och ovänner har kommit nu får vi se hur man ska bli av med dom.

Bilfika


Ovänner.


Vapen.

Igår.

Jag får skriva idag istället för igår,men det kommer att handla om igår. Det började med en kraftig blåst så båt var inte att tänka på. Vi fick promenera istället och det gick bra i medvind (det gick bra i motvind också). Kollade förtöjningarna på båten, startade motorn och allt var ok. På eftermiddagen ringde telefonen, det var kamraterna Lennart och Lena som var i stan och undrade om vi var hemma. Vi är alltid hemma för våra vänner. Ungdomarna (barn och barnbarn) var och provade fiskelyckan och kom hem med 3 st. makrillar.
På kvällen blev det grillat med tillbehör. Så igår tog också en trevlig dag slut.
Blåsigt hav.

Våra gäster Lena och Lennart.

Lennart,Inger och Björn


Dålig täckning?

Röken.

Under grilltaket.


3 tummar.

Lennart och Lena.

Karro, Björn och Inger.

Inga-Lill och Daniel.