onsdag 31 juli 2013

Stubbar.

Idag började jag med att ta ner en del träd. Sen hade jag missuppfattat Inger, hon ville åka på utflykt idag. Vi åkte till Nordby Köpcenter vid Strömstad och åt hamburgare. Ner i stan och fikade, tittade på båten som gick till Koster. Vi hade tänkt åka dit men det blev lite sent pga. min avverkning. Åkte över Torp på hemvägen och rättade till ett felköp. Så nu är vi på banan igen.


Stubbar.

Lite ved men mycket ris.

Hamnen i Strömstad.


Färjan vi inte åkte med.


Billigt vid Rotviksbro. 95 oktan.

tisdag 30 juli 2013

Grus i maskineriet.

Ja vad ska man säga? Jag hade tänkt att göra helt andra saker idag. Idag skulle jag tvätta fönster och det tar en stund, för dom är många. Men icke, Inger hade beställt grus. Då fick man passa lastbil och dirigera den så att man fick det som man ville, då var inte arbetsledaren så synlig. Men det gick ju bra ändå. Sen skulle vi fixa till runt fönstret på altanen, det gick så där. Jag fick som jag ville, tror jag. Sen var denna dag till ända och det blev ändå en bra dag. Angående mina tagetes tror jag att jag har fått en bastard av denna typ av blomma. Väldigt höga, 62 cm. och inga blommor än. Jag tror att det är en form av cannabis, vi får prova i höst.


Nygrusat.

Tagetes eller cannabis? ( 62 cm. )

måndag 29 juli 2013

Inte mycket.

Inte mycket att skriva om idag. Gräsklippning och trimning av gräskanter, det är vad som har hänt idag.

söndag 28 juli 2013

Om inte vädret.

Jag skulle gjort mer om inte vädret hade varit så dåligt. Det började med regn , sen kom solen, kvavt blev det också. Då fick jag passa på att gå ut och greja lite. Båthuset hann bli färdigt, innan nästa skur kom. Sen kom solen, då fick jag rensat ett par rabatter. Sen kom, ja ni förstår. Fotbollen som jag trodde började kl.6, var slut när jag slog på TVn. Men jag var i tid till Varg.




Båthus som det blev.

lördag 27 juli 2013

Det går bra ändå.

På morgonen idag åkte Bubben och Gittan hem. Bubben han kom på vad som var felet med båten , då den hade ett bränsleläckage, det fixade vi redan på torsdags kvällen. Senare på dagen åkte Inger hem för att se till mamma och moster. Nu är jag själv, jag har gått och pulat med lite av varje. Jag var även och såg till båten samt passade på att ringa, då vi har haft väldigt dålig täckning här. Nu verkar det som om det har grejat till sig, ett bättre nät kanske gjorde susen.


Kungens tagetes blir stora i år. Prinsesstagetesen är liten.


Ett lugnt hav kl.17.00

Nytt nät till mobilen.

fredag 26 juli 2013

Idag Hållö

Idag gick vi tidigt till sjöss,redan klockan 10 var vi ur hamnen. Första stoppet var Tullboden där vi fikade. Sedan gick resan till Hållö där vi intog en lunch som var kortvarig. Det blev lite kort eftersom vi inte kunde lägga båten som vi ville, utan vi fick passa den hela tiden pga. att ankaret inte tog ordentligt. Men allting avlöpte väl. På hemväg stannade vi till på Bohus Malmön för att köpa glass. Det var alltså en dag att minnas.

Linfärjan till B. Malmön.

Fika i Tullboden.





Inga båtar som passar.

Glass paus.

Hållö fyr.

Hållö.

torsdag 25 juli 2013

Nya kamrater.

Efter gårdagens  åskväder, blev det en bra dag idag också. Våra kamrater Bubben och Gittan kom ner till oss och stannar ett par dagar. Vi var ute och åkte båt, Bubben passade på att fiska , men det blev ingen fångst. Vi tog ett bad innan vi åkte hem, det var skönt i vattnet, men man behöver inte stanna i så länge iallafall.

Bubben och Gittan.

Ingen fångstman.

På bryggan.

Två badnymfer och så jag.

Får inte ut krabban.

onsdag 24 juli 2013

Vad ska det bli.

Man kan verkligen undra vad det ska bli. Jag köper virke och spikar fast, mest ser det ut som ryskt alfabet. Men det finns fortfarande en öppning att köra in båten. Vi får se hur det slutar. Idag har det varit lite si och så med vädret, regn och åska om vartannat.


Lägg till bildtext

Lägg till bildtext

Lägg till bildtext

tisdag 23 juli 2013

Nu är det så igen.

Precis, nu är det så igen. Tomt, utan barn och barnbarn. Bara vi två här + 2 katter, då blir det inte så mycket väsen. Man får vara glad så länge dom vill komma. Att man kan sakna det så mycket. Fick iallafall på taket som det var tänkt, lite bad i havet funkade också. Avslutade med TV deckare.


Frukost sista dan.

Inga barn eller leksaker.

Så blev det.

måndag 22 juli 2013

Rökare.

Tidigt i morse åkte ett glatt gäng ut för att fiska. Redan vid halv fem var det uppstigning för avfärd. Inger, Karolina, Emil, Daniel och Hilma. Hem kom ett lika glatt gäng men lite tröttare, dom hade fått 16 st. makrillar. Efter en stund visade det sig att bägge mina barn hade börjat röka. Ja dom hade fått igång fiskröken, med hjälp av pappa. Efter lunch fortsatte takbygget, då på andra sidan av båthuset. När det var klart skulle pappen läggas på och det gick också bra. En enkel öl som takstolskalas fick räcka. Efter bad i bassängen och dusch var det dags för mat. Sedan får man väl anse att det är kväll.

Mina rökande barn.

Det dom rökte.



En spikande son.

Skål och tack.







Barnbord och vuxenbord.

söndag 21 juli 2013

Hänt lite men åkt bil långt.

Idag började vi att lägga tak, vi lade en sida av båthuset. Efter lunch åkte samtliga till Sport Shoppen i Grebbestad, den är stor men så lite man kan hitta. Jag gick ett varv, ca: 4 min. och sedan ut igen och hade inget handlat. Men jag åt den största mjukglass som jag har sett, den blev jag bjuden på. Sedan var det Fjällbacka som var målet och givetvis Kungsklyftan. Hemresa och pizza i Brastad, Pizzan tog vi med oss hem. Nu är det TP på altanen och sedan är det godnatt.

Ungdomen orkar sitta upp.

Dagens jobb.

Fem kusiner på väg mot Kungsklyftan.

Inne.

lördag 20 juli 2013

IDAG, den bästa på länge.

Idag var en trevlig dag. Det började med att vi bestämde oss för att åka båt. Vart ska vi åka? Alla ville till " våran strand " då fick det bli så. Som vanligt inte mycket folk och båtar utan att alla får utrymme, även om vi tar mest plats. Roligt har vi ändå. Alla badar och solar efter sin egen lust, det är bra att man inte känner sig mobbad när man ser ut som ett isblock när man badar. Jag tror att alla var nöjda med sin dag.


På väg.


Å vi då.

Både farmor och mormor.

Dagens skeppare.


Våran strand.




Fiskare.



På hemväg.

Alla barn tycker om att sitta fram.

En trött Hector.

En glad farmor/mormor.

Emil och sälen Hector.

Oscar i egen båt.

Krabbmetare Anton.