måndag 1 december 2014

Söndag-Måndag

.


Nu i juletider  blev det ett annat upplägg för att besöka Lyse. Fre = kalas. Lör = tomteförsäljnig ( mig och Björn ) vi hade tillverkat dom själva. Många frågade vem vi sålde för, så det verkar inte ok. att tillverka själv till försäljning. Jag drog till med DUP ( dryga ut pensionen ) Söndagen fick bli vår resa till kusten denna gången med övernattning till Måndag istället. Det funkade lika bra. Söndagen gick mest åt att se vinterstudion samt julpyssla inomhus, Stjärnor, juldukar, ljusstakar osv. Måndagen bjöd på en härlig dag, strålande solsken och en blå himmel. Jag fixade det sista på båten, vi tog en promenad över bergen sen var det dags att åka hem. Det funkade Sön-Mån också. Tyvärr har jag fått problem med att få över bilder, men jag ska försöka att åtgärda detta inom en snar framtid.




söndag 16 november 2014

Som vanligt på hösten.

Vi kom ner på fredag em. och det blir inte mycket gjort då. Det är ju nästan mörkt så det blir till att tända lite värmeljus och i braskaminen. På lördagen kom Bubben och Gittan ner till oss. Lunchen intogs på kafe Kungsgatan och sedan var det lite besök i olika affärer innan hemfärd. Lite god mat och vin samt allmänt tjöt avslutade kvällen. Söndag var jag tvungen att åka in och köpa bränsle till båten, så att jag kunde tanka fullt för att slippa kondens i tanken. Alltså en helt vanlig hösthelg på kusten


Båten är nu fulltankad   
Några båtar såg vi.
Bara lite fukt kvar
.

lördag 18 oktober 2014

Ganska bra.

Idag fortsatte vi byggandet av skärmvägg. Jag tyckte att det blev ganska bra men Inger var lite mer negativ. Får väl hålla med om det lite grann men det fyller sin funktion och det var ju meningen. Det faller lite regn idag också så det har inte blivit något gjort i trädgården, men det finns ju kvar senare.


Så här blev det.

Tände en liten brasa och tog en öl.

Vinterförvaring av trädgårdsmöbler.

fredag 17 oktober 2014

Idag möts elementen.

Idag möts vatten och eld. Mycket vatten har det kommit under ett par dagar ca: 100 mm enligt grannen.
Men idag har vi tagit ... vid hornen och dragit en presenning över Gripsholm pga. läckage i taket. Vi har eldat upp våran skräphög också så nu är den bara aska. Lite i trädgården har det blivit, men det får nog vänta med grävning till våren. Ett påbörjat projekt är att sätta upp sk. väggar för den inbyggda altanen. Där kan vi få upp en del av trädgårdsmöblerna och då fyller det sin funktion.


Påbörjad täckning.


Grunt.

Djupare.

Ännu djupare och kallt i stövlarna.

Så här får det bli.

Elden är lös.

Liten askhög.

Påbörjad inbyggnad.

Dagens verklighet.

Mycket regn har fallit på våran tomt  mer än hos grannen för vi har större tomt ( eller blev detta pga. att jag tömde poolen )
En försmak av bilder, mer kommer ikväll.



söndag 5 oktober 2014

Nästan höst.

Idag har jag börjat att hösta lite grann. Vintersäkrat poolen, sänka nivån av vatten 5 cm under breddavloppet, i med 10 cm tjocka frigolit skivor 10 st och på med vintertäcket. Båten har kommit under tak så nu är det på väg med hösten. Nästa gång vi åker ner är det trädgårdens tur. Vi hann även med en fika nere vid havet och det smakade inte alls illa.

Vintersäkrad pool.

Vinteruppställning av båt.

Vackert hav.

Inger fikar och njuter.

lördag 4 oktober 2014

Höga hopp och tunga lyft.

Idag har det varit en helt vanlig lördag. Det började med att Bastian visade mig sina hopp hit och dit, upp och ner, precis hur som helst. Båten skulle upp ur vattnet och hem per lastbil. Sedan var det tvätt av båten och det gick bra . Daniel klippte gräset och Karolina gick ut med hunden. Inger badade bastu med Alice senare på eftermiddagen, samt badade i poolen som höll en temp av ca:14 grader .En trevlig dag efter allt annat som har varit i höst,


Hej å 




Tungt lyft.

Men det gick bra.

Kom nu Alice.

Det är 14 grader.

Ren tvättad båt.

lördag 20 september 2014

Tråkigt.

Några tråkiga fredagar har det blivit nu i höst. Detta pga. dödsfall som har drabbat närstående. Jag återkommer när det har lugnat ner sig lite. Ha tålamod.

söndag 7 september 2014

På det fjärde ska det ske!!!!!

Vi tog en liten tur med båten idag så att vi iallafall kom ut på sjön lite grann. Det blev ingen lång tur precis utan vi gick till närmaste ö, som vi hade sett att det gick bra att lägga till vid. Inger hade med sig badgrejor och dom kom till användning, det var bra gjort. Lite fika och så hem igen, för då kom regnet som dom hade förutspått. Ytterligare en trevlig dag i stugan och på sjön.


Plask och så var jag i.

Det var inte så kallt som jag trodde.

Kan du flytta mattan hit bort.


Utsikten var också fin.


Kolla vattentempen.

Retas lite.

Vi kom ner på fredag em. Käkade lite och sedan tog vi en tur med båten ut till Gråurn som ligger strax bredvid Borgmästaren eller söder om Tån. Fika korgen var med så det blev kaffe i strålande solsken, ringde en kompis när vi var där ute, kanske för att retas lite samt höra om dom ville komma ner dagen efter. Nu blev det inte så utan vi fick vara på det fina havet själva.
Lördag var vi  ute på havet och fiskade. Vi fick 5 makrillar + några som inte ville upp ur vattnet. Något bad var det inte tal om denna gång även om Inger var lite sugen, men bara 17 grader det låter inte så inbjudande.
För egen del var poolen också för kall, det får bli värme i den till nästa år.

Mot Högholmen.

Storfiskaren.

Blankt hav.

Kapten.

Lilla Kornö.

söndag 10 augusti 2014

Till vanligheten

Jaha, då var det dags även för mig att komma tillbaka i verkligheten. Hemfärd och jobb, helg och kanske kusten igen. Nu är det inte så bestämda helger, utan det blir lite när det passar. Tack alla som har varit på besök, antingen hos oss eller bara på bloggen. Jag kan garantera att det kommer mera.

lördag 9 augusti 2014

Feskafänge.

Idag gick vi ut ganska tidigt på sjön för att fiska lite. Vi körde runt som vi brukar göra,inte så långt men det tog ändå ett par timmar. Nu är den stora frågan, fick vi någon fisk? Jodå vi fick 9 st. makrillar av växlande storlek. Alla fick fisk utom jag som körde båten och VET var fisken är någonstans. Bad och sedan lunch. Efter detta begav vi oss till stan där vi såg målgången av segeltävlingen. Fika på stan. Hemma satte vi igång röken och grillen . Det blev en lyckad kväll.


Glada fiskare.

Vilka vågor men jag är glad ändå.

Hjälp napp.

Kolla .

Igen.

Behöver hjälp!.


Mr.Skeftnyckel.


Fy va äckligt.

fredag 8 augusti 2014

Hur dum får man bli.

Ja man kan undra hur dum man får bli. Igår så var vi på Väderöarna och solade och en del av oss badade. Men hur som helst så låg jag och läste en bok, och då råkade jag solbränna flinten väldigt mycket. Fick smörja in mig med en kortisonsalva, inte hjälpte det så mycket. Gick upp 04,30 av att det gjorde ont, tog en djupfryst ärtpåse och lade på pannan. Men den tinade efter ett tag så då fick jag lägga dit en kylklamp istället och det var skönt. Hur dum får man bli. Annars har det inte hänt så mycket idag, klippning av gräsmattan, trimning av kanter samt väntan på att kamrater skulle komma. Dom kom och då var kvällen räddad. Detta var inte dumt alls.

Kamrater har anlänt.

Andreas, Gun och Matilda.

torsdag 7 augusti 2014

Utflykt idag.

Idag har vi gjort en utflykt till gamla trakter nämligen Fjällbacka. En turbåt ut till Väderöarna och Storö, det var inte igår man var där ute. Det var sig inte riktigt likt som jag kom ihåg det, för det var mer exploaterat nu för turister och andra besökare. Det blev ändå en trevlig dag.



Fjällbacka.

Valän.


Storön.

På väg upp till lotsutkiken.

Storön.

I salta bad idag igen.


Alla gillade maten.

Syster.