torsdag 31 juli 2014

En hel idag.

Det har hänt en del idag, fast inte hela dagen. Efter frukost åkte Håkan och Mare hem via någon golfbana. Städning av huset, en kärra med ved, borttagning av stubbe från ett gammalt päronträd som även har varit en stor slangbella. Inger målade det lilla pumphuset med en ny kulör som vi kanske målar alla hus med senare. Vi var också i Brastad och hämtade våra cyklar som vi av en speciell orsak fick lämna där igår. Men det gick bra utan hållare. Kvällen avslutades med en konsert med Björn Skifs, det var denna dagen.

Slangbella bort.

Borta.

Utan cykelhållare.

Ny kulör.


Björn Skifs


Samma.

onsdag 30 juli 2014

Borta, helt plötsligt.

Idag har jag fortsatt med veden, ett par kärror blev det. Lite sol och lite bad både i havet och i poolen. Inger och Mare cyklade till Goviks badplats som ligger i Rixö. Jag och Håkan tog bilen dit samt att vi var och köpte lite kaffebröd som vi hade vid badet. Vi skulle ta med oss damernas cyklar hem men det fattades något. Cykelhållaren som man sätter på draget på bilen den var väck, totalt väck. Var var den, någon som vet. Jodå, Mare visste, var det inte den som jag slängde på sortergården igår. Jodå, det stämde den var borta. Tur var att Karlsson var i sin stuga på Rixö, så cyklarna kunde stå där tills vi får en nytt ställ till cyklarna.

Vedklyvning.

Två lika.

Fram med stället.

Vilket cykelställ?

Vi fick iallafall mat.

tisdag 29 juli 2014

En grabb till.

På förmiddagen fick mina damer åka till tippen med skräp, tryckimpregnerat virke som det är bättre att lämna där än att elda upp. Själv högg jag ett par kärror med ved , sen vart jag trött. Lite stöttning till blommorna hann jag också med samt målning av pumphuset. Håkan som hade varit hemma och jobbat ett pass kom tillbaka och det var kul för oss alla. På kvällen blev det räkmacka, vin och Morden i Midsommer  ( hur mycket folk finns det i byn.) Efter det var det godnatt.

Stöttning.

Grundmålat pumphus.

Vi är klara men Inger har halva kvar.

måndag 28 juli 2014

Bara damer.

Idag har Inger och Mare varit ute och cyklat. Lyse, Marsipanladan, Fiskebäckskil, Lysekil och tillbaka till Lyse, en heldagstur. Själv har jag sorterat skräp i förrådet och kört till tippen. Klippt gräsmattan, 2tim. tar det att bli av med det. Efter det var det bad i poolen som vanligt, jag var själv en stund men när jag nästan hade badat färdigt kom cyklisterna hem och gjorde mig sällskap. Sen var det fika och senare var det kvällsdopp i havet.

Damer.


Damer.

Damer.

Damer.

Mitt jobb.

söndag 27 juli 2014

En kortis.

I dag blir det en kort blogg pga. att åskan visar sig i kanterna, så då får vi slå av datorn. Efter att Björn och Inga-Lill hade åkt hem ( tråkigt ) åkte vi till Smögen och flanerade på bryggan bland allt annat folk. Men det var inte så många som jag trodde att det skulle vara, det är nog en sån där semesterslutardag. Hemma blev det kaffe och ett bad i poolen samt läsning av bok.

Tre gringos.

Efter lunchen.

lördag 26 juli 2014

Äntligen.

Äntligen kom det lite regn. Dagen började ganska bra med att samtliga åkte ner till badet som vi har ganska nära. Det roliga var att alla badade, även Håkan fick vi i badet efter lite tjat - typ. Vi vill se Håkan bada, som nästan alla på badplatsen ropade, så då var han tvungen, stackarn. Lite lunch och sedan båtåkning till en ö som heter Tån.( titta på sjökortet så ser ni var vi var.) Även där blev det bad, och jag kan säga att ALLA badade. Snabb hemresa 6 knop pga. att åskan verkade komma närma. Väl hemma så dröjde det inte länge förrän åskan var ett faktum. Regnet kom och det lättade upp i luften så det blev lite lättare att andas. 6 mm regn blev det och det behövdes.
Morgonens utsikt.

Badare.

Åska på gång.

Tre damer.


En med och en utan Helly Hansen.



Det ryker ifrån berget.

Grillat.

Kamrater.

fredag 25 juli 2014

En nödvändig dag.

Det finns ju dagar som är nödvändig också här i livet. Idag kom  det lite gamla vänner på besök och då måste man bjuda till. Jag och Inger åkte ut med båten för att försöka få lite fisk till lunch. Vi lyckades få upp tre makrillar som Inger sen stekte. Sen kom Björn och Inga-Lill och då var hälften av det roliga som skulle komma kommit. Av en händelse låg vi i poolen när Mare och Håkan senare anslöt till sällskapet. Dagen har gått i badets tecken, alla har badat på sitt vis. Kl 18.00 var det avkast i handbolls- matchen Alingsås -Flensburg, det var en ganska avslagen match men roligt ändå. Resultatet 22-31 till Flensburg. Invigning av poolen med tal och lite skumpa ,det arrangerades av Björn och Inga-Lill med bravur.( Jag har sparat talet ) och till detta en alldeles oöverträfflig middag på kvällen. Vad kan man mer önska sig en sådan dag som idag.  Det är väl i stora drag vad som har hänt idag.

Badare.


Slapparre.


Program.

Flensburg.

Alingsås.

Buss.

Anfall.

torsdag 24 juli 2014

Sen blogg.

Idag var det tidig start på dagen så att man hann med lite innan det blir för varmt. Fixade lite runt poolen så att den ser klar ut, sen klöv jag lite ved innan regnet kommer. Städning i förrådet gjordes också, det behövdes. Inger körde in veden och sen var det bad,  i havet för någon och i poolen för någon. På kvällen åkte vi in till stan för att se och lyssna på Nationalteatern,det var bra, men jag tyckte att förbandet var bättre. Hylander, Rickfors och Ronander det var bra drag.

Färdig?



Inkörd ved.

Nystädat.

Snikberget.

Förbandet


Samma.




Nationalteatern.

onsdag 23 juli 2014

Varmt.

Idag har det varit varmt igen, jag vet man ska inte klaga. Det värsta är att det blir varmt på natten också så det kan vara lite svårt att sova. Dagen har varit lugn, med läsning av min bok sittandes i skuggan. Bad i havet, jo jag badar, 22 grader det är ok. Men avslutades med poolens 28, det är också ok.


Ingen som vi känner, bara en solig bild.

tisdag 22 juli 2014

Varför??

Varför måste det vara så trevligt att vara människa, tänk om man hade varit något annat. Nu är det inte så att man är något annat. Varför måste det då vara så roligt att åka båt, bada, äta pizza, fiska, äta räkor ( får man feber efter att man har ätit räkor eller vad är räkfrossa? ) smågreja lite överallt så att inget blir färdigt, tycka det är roligt att umgås med sådana man gillar och så lite pilsner. Det är väl tur att man är en helt vanlig människa.

Skåningar innan avresan.

Bastian vilar.

Alice i styrartagen.

Dagens kapten.

Angjort Borgmästaren.

Måste fixa frisyren innan dyket.

Dykare i vattnet.

Bara i vattnet.


Räkor istället för pizza.




Geting pizza?