onsdag 24 juni 2015

Inte möcke.

Inte mycket är dagens ord. det är ganska likt en tisdag denna onsdag. Det har varit samma grejor att göra denna dag, är inte livet lite så, man gör samma saker fast dagarna är olika. Måla, putsa fönster, klippa gräs och bada med vatten i örat, t.o.m. temp. var densamma. Nu tänkte vi ta lite ledigt, så vi syns eller hörs helgen nästa vecka.

tisdag 23 juni 2015

Tisdag.

En helt vanlig tisdag har det varit idag. Inger har målat hela dagen, hon är duktig den dära. Jag har inte gjort så mycket precis. Började putsa fönster, då kom solen. Torkade väggar på altanen. Grävde i rabatten. Bytte olja på båten och sen badade jag. En tisdag i livet.

Inger målar på altanen.
22 grader och vatten i örat.

måndag 22 juni 2015

Målning och lite bygg.

Idag har Inger börjat att måla Gripsholm, 3 sidor hann hon med innan det började mörkna på himlen. Något regn blev det inte så mycket av, men det har hörts lite åska på håll. Nya hörn bräder är tillkapade och grundmålade. Den björken som togs ner för ett tag sen är nu kapad och kluven.


Gårdags kvällens besökare.
Gammal och ny färg möts.
Grund målade knutbrädor.
Lite att köra in i skjulet senare.

söndag 21 juni 2015

Verkligheten.

Tillbaka till verkligheten, ja det låter lite konstigt men så är det. Gästerna har åkt hem och själva vi blev, verkligheten. Men vi gick runt på den nära liggande kulturstigen och det är en trevlig tur, det tar 1,5 tim. Mat, tvättning av hus inför målning, grävning av rabatter samt en del annat smått och gott. Annars är allt som vanligt.
På kulturstigen.
Näckrosor.
Hur många tummar gjorde ont när man får det så här rakt.
En del barn hade varit på berget, här var det Vida.
Undrar vad han hade gjort för brott.
Ny tvättat.
Gott med kaffe i solen.

lördag 20 juni 2015

Vecken da.

Vilken härlig dag det har varit idag, solsken, lite vind och varmt. Efter frukost tog vi en båttur till Lysekil, det är inte ofta som vi åker båt till staden. Norra Hamnen blev vår kaj för några timmar. Genom Gamlestan och vidare på Kungsgatan. Glasscafe och sportshopen  var nästa stopp. Fick vänta lite innan vi skulle tillbaka hem för då skulle en del ha nybakade bullar och då fick man vänta, men dom var varma när dom kom, både bullar och bagare. Invigning av poolen blev det i em. Åskan gick lite grann, men den kom inte nära. Kort sagt, vecken da.
Besökare i Gamlastan.
Glassätare.
Väntan på bagare.
Våran bäck började rinna.
En fot en sko.
Ett lår en fästing.
Tre badande damer i 20 graders värme.

fredag 19 juni 2015

Midsommarafton.


Den första midsommarafton utan några barn och barnbarn på mycket länge, hur skulle det gå? Det funkade jättebra men det blev ingen stång och ingen dans. Midsommarfolk hade vi ändå våra kamrater från Fkp. kom Björn, Inga-Lill, Ann och Eva-Lis.
Vi fick en underbar lunch med silltårta och olika sillinläggningar samt allt vad det ska vara som tillbehör. Kaffe och tårta,sedan en promenad över bergen till badplatsen där några av oss tog det sedvanliga midsommarbadet. När vi gick hem kom det ett kraftigt regn med inslag av åska. Start av grillen och tillredning av middag för kvällen. Efter allt detta är nog kvällen slut.
En mycket trevlig midsommarafton som sitter kvar länge i minnet.
Eva-Lis badar.
Ann badar.
Isbjörnen badar.
Björn i sedvanlig position.
Middag.

Middag.

Lunch.


Midsommar blommor.
Kaffe och tårta.

torsdag 18 juni 2015

Dessa j---a knott.

Fy tusan nu har alla knott kommit också, dom är inte så kul och få på sig. Men annars har det varit en bra dag. Vi har varit och köpt en del blommor för plantering i krukor. Klippt gräset hann vi också göra innan det kom en regnskur, lite tur ska man väl ha också. Båten ligger nu på sin plats, det gick bra med rätt vind och lite försiktighet. Värmepaketet har kommit på plats och börjat att producera värme ( hoppas jag ). Imorgon midsommarafton då får vi se vad dagen har att bjuda på.

Pump för poolvatten.
Returvatten något varmare.
Lite midsommar blommor.
Detta är nog inget för stången.
Några krukor.

Värmeväxlare på taket.

onsdag 17 juni 2015

Mest blött.

Idag har vi åkt ner till Lyse igen för att fira midsommar. Vi skulle börja med att klippa gräset, det gick inte så bra. REGN. Det har kommit 22mm idag och då blir det blött. Båten kom iallafall i sjön men det gick inte att flytta den till vår plats, det blåste för mycket. Jag får börja med det imorgon om det blåser mindre eller annan riktning.



Innan vi åkte hem förra gången fyllde vi poolen.

Dagens sjösättning med kraftig vind ifrån syd + regn och det var inte lite heller.

tisdag 9 juni 2015

Snart lite ledigt.

Snart blir det lite ledigt, för vi åker hem imorgon. vi återkommer till midsommar. Inger har fortsatt sitt målande av husen och det gör hon förbaskat bra. Jag har gjort båten sjösättningsklar, Bytt ut en del grejor som impeller och bränslefilter samt vaxat båten. resten ska jag göra när hon ligger i sjön. Fortsätter bloggandet runt midsommar. Tack så här långt ni som har läst.

Sjösättningsklar.
Kastanjen lever fortfarande.
Liljorna har börjat slå ut.
Inger vid slutet av dagen.

Inger börjar på gaveln.

söndag 7 juni 2015

Någonting är fel.

    
Värmen kom.
     
Rätt eller fel?









Idag har jag och Daniel byggt uppvärmningen till polen, ett kryss och slang monterades ihop och funkade bra. Vi fyllde den med vatten, tog temp.10 grader kallt vatten in, efter ca 2 tim. med sol nytt prov och temp. ut var 26 grader. Inte så dåligt. Har även vaxat båten, målat på några ställen också som Karolina inte kom åt igår. Tog bort vattenpumpen för att kolla impellern så att jag vet att kylningen till båten funkar. Sist, någonting är fel,har tvättat bilen idag igen 2ggr på 3 dagar. Jag går och tar tempen och stoppar mig själv i säng

Dom sprang ju iallafall.




.

lördag 6 juni 2015

Idag en dag.

Idag är en dag att minnas, kamrater på besök, lunch på stan, promenad till Stånghuvud i blåsten och VM sprint i orientering. Mat och lite gott att dricka på kvällen. Ett jättejobb har Karolina och Daniel gjort med båten, man tackar och bugar.
Efter lunch

Inger,Pia,Anna-Karin och Bosse.
Charles var också med.
Sara Hagström på väg till start.
Stångehuvud.
Havet i ryggen och inga vågor i håret.
Soldyrkare.
Nyponros.
Tove Alexandersson efter målgång.
Karolina har inte mycket kvar av målningen.
Hela gänget samlat.