måndag 20 juli 2015

Äntligen måndag.

Det är besvärligt att vara pensionär när man måste ta ledigt på helgerna. Det beror på att annars vore alla dagar lika. Så det är skönt när man vet att det är måndag igen. Vad händer? ja fram med färg burkarna igen. Söndagen var trevlig för då kom Kette och Ingemar ner till oss över dagen. Vi tog en tur runt om inne i Lysekil samt fikade på Jönssons Katt. På tal om katt så har vi varit kattvakter också några veckor, det ska bli intressant att se om vi får tag på dom när vi ska hem, det har tagit några timmar ibland.  Nu ska vi snart ta semester så jag återkommer här om några veckor.
Fika på Jönssons Katt i Lysekil.
Tvätten måste skötas.
Polly.
Lucky.

Kette, Inger och Ingemar fikar.

lördag 18 juli 2015

Halv storm.

Fy tusan vad det har blåst idag, det var nog halv storm så det var tur att vi var ute på sjön igår. Målning av trädgårdsmöbler idag och av öfsera. På kvällen konsert med Jill Johnson som varade ca. 1/2 tim då den fick brytas. Jag hade tänkt att ta några bilder men vad händer, batteriet i kameran tar slut. Dom spelade och sjöng i motvind kan man säga tills regnet kom och det kom på tvären, rakt in på scenen. Det var bara att åka hem.
På väg till scenen.

På scenen

Regnbåge när vi åkte hem.

Nymålat.

fredag 17 juli 2015

Igen.

Jaha, plockmaten ville vara först.
Torsdag: Då har årets cykeltur till Lysekil gått av stapeln. Det är ganska mysigt att cykla den vägen och lite segt för det är ändå 9,5 km enkel resa. Lite shopping och lite andra aktiviteter. Lunch vid Södra Hamnen och det var trevligt. Fredag: Båttur till ett bra ställe som vi ofta besöker minst ett par gånger varje sommar. Vi skulle fiska på hemvägen , men det sket sig som man brukar säga. Men varmt och gott hade vi, lite plocknat på filt det var det som var lunchen idag. Ytterligare en trevlig dag.

Torsdag: Mc eller bil.
Torsdag: I lunchkön.
Soldyrkare på fredag.

onsdag 15 juli 2015

Vad är detta?

Idag var vi ute på vida havet och försökte få några makrillar, men inte då. Det blev endast en kopp kaffe utanför S.t Kornö. När vi kom hem hade våra besökare kommit, Mare och Håkan från Jönköping. Sedan blev det lunch och eftermiddags kaffe. Bad i poolen  (24 grader ) grill på kvällen med ett gott vin till detta, inte illa alls. Men vad heter fjärilen som vi såg när fikade. Den var den största som jag har sett någonsin, mellan 8-10 cm mellan vingspetsarna. FRÅGA, vad heter den.


En kapten på en större båt.
En kapten till åt andra hållet.
Fika med S,t Kornö i bakgrunden.
Vad heter jag?
Mare,Håkan och Inger.

tisdag 14 juli 2015

Fixarn.

Här satt det ett litet filter.



Idag var jag den stora fixaren. Våran diskmaskin har varit lite konstig några dagar och igår funkade den inte alls. Startade, men sen hände inget mera. Idag fick jag felsöka. bort med alla filter och rengjorde dessa. Den funkade inte ändå, får väl tillkalla en reparatör. Jag ger det en sista chans, vad är det som inte du har kollat får man fråga sig själv. Tömningsslangen!!! Och där satt en liten plastbit och stoppade hela proceduren. Nu funkar den så bra. Idag var du duktig Kalle. Annars har jag bytt öfser på Gripsholm, byggt lite på båthuset och så har jag smugit på Inger, det var så tyst så nu kanske jag kommer på henne med att slappa lite efter maten, inte då hon målade och det blev så bra. Poolen 24 grader idag och badat har vi gjort.


Här var det en liten plastbit som stoppade.

Nya öfser.

Nu har jag smugit fram.

måndag 13 juli 2015

Runt om.

Den gula färgen är målad två gånger på samtliga hus, nu är det bara det gröna på alla husknutar och vindskivor kvar. Tvättat bort annat grönt har jag gjort idag, det kallas för alger eller mossa. Inger får måla imorgon medan jag byter ett par brädor för vi har bara en trappstege. Makrillen som fiskades igår har blivit rökt idag, det får bli lunch imorgon.


Al spån till röken.

Röken är igång.

Alger och mossa är borta.

söndag 12 juli 2015

Varvet runt.

Nu har Inger målat alla hus gula och det är lite kvar att måla andra gången, men det går ju i regel lite fortare.Jag har rensat runt det gamla uthuset och sorterat en del skräp för transport till tippen. Grusfyllning efter Televerket som hade gjort stora spår i gräskanterna när dom lagade grannens telefon. Båt åkning idag och vad hände? jo ytterligare en slang gick åt fanders, det var tur att jag hade köpt så det räckte. Fisket blev bra 2 makrillar tog vi upp, så dom är fileade och klara för rökning i morgon. Badtemp. idag 23 grader det funkar ( i poolen ).  Lite gråmulet eller kraftigt soldis men ungefär 20 grader.


Nya slangar.

Läckande slangar.

Varvet klart på alla hus.

Grusfyllning.

Björnbärsblommor.

lördag 11 juli 2015

Idag bryggseglare.

En underbar morgon, ingen vind, havet som en spegel. Kaffet på termos och så iväg till båten. Startade, kollade bränsle och vatten, vad händer? jo vattenläcka på en slang till kylvattenpumpen. Vi fick dricka vårt medhavda kaffe vid bryggan. Jag fick tag på en armerad vattenslang, kanske funkar tillfälligt, men man får vara uppmärksam så att det inte händer när vi är ute på havet. Då fick vi återgå till det vanliga , Inger hon målar och jag går omkring och smågrejar lite här och där. Men en fin dag blev det ändå, badet 23 grader, gött. Till kvällen en räkmacka, inte fy skam det heller.

Flyttade buskar, får se om dom överlever.
Denna blomma kan man kalla, Kalla
Luktärten blommar.
Kvällsmat+ vitt vin.

Rengjord pump.

fredag 10 juli 2015

Det har hänt igen.

Det har hänt än en gång, jag hade inte kameran med. Därför blir det inte några bilder från vår jämna minigolf match som Emil vann. Då är det som i gamla tider, man låter pöjken vinna ( han hade vunnit ändå ). Under ett par dagar har vi haft show på kvällarna, The Two Grips har haft hand om underhållningen pga. att artisterna inte ville att vi åskådare skulle använda mobil eller kamera under föreställningen finns det inget dokumenterat. Men bra var det. både jongelörer, hundar och tornbyggare, det var grejor det. Det är nu en vecka sedan vi kom ner hit och under den tiden har jag mätt upp 70 mm regn i våran regnmätare, det är ganska mycket på en vecka. Idag fredag åkte Griparna vidare mot nya semestermål och jag hoppas att dom får trevligt resten av sin resa. Själva har vi fortsatt med tvättning av huset samt målning.Imorgon kan det bli lite båt och ev. fiske. Vi får se.

'
Hemgjorda hamburgare på torsdagskvällen.

Grillur.

Radio Bohuslän.

Old man.

Packat.

Och snart klart.

Dagens bild kl.20,00

onsdag 8 juli 2015

Grönt.

Igår tisdag var det grönt att vara hundvakt. Jag målade vindskivor på huset gröna samt var hundvakt när dom andra var på Liseberg. Lite regn kom det på em. så jag var tvungen att koka kaffe medans det regnade klart. När kl. var 18.13 kom regnet ordentligt och då var jag precis färdig. Tre vuxna och 2 barn hade haft det jättebra på Liseberg men det hade varit mycket köer. Men hem kom dom. Idag började dagen med regn, åska och huvudvärk så det har varit en slappardag för mig iallafall, ett antal Alvedon och kycklingen blev grillad.



Gårdagens vinst.

Börjat provsmakningen?

2 trötta barn och en pappa löser korsord.

måndag 6 juli 2015

En blåsig dag.

Idag har det blåst nåt alldeles förskräckligt, 20 m/s i byarna, så det var tur att vi åkte båt igår. Rökte lite fisk på morgonen som smakade alldeles utmärkt till lunch. Emil , Inger och Hector gick runt på kulturstigen och var borta ett par timmar så Hector blev trött idag också. Inger, Lien och barnen åkte till Smögen på
eftermiddagen. Jag och Emil började med återvinnings projektet, kallas i år för Soweto av en del, jag förstår inte alls varför.


Varför Soweto?

På kulturstigen.

söndag 5 juli 2015

Här igen.

Nu var vi här igen. Det är några dagar sen vi kom hit, men det har varit mycket att göra för en pensionär. Vi har klippt gräs, handlat, plockat jordgubbar, badat både i havet ( bara Inger ) och i poolen, fiskat, åkt båt och köpt glass, byggt en bänk och mycket mera. Det har varit en massa trevliga dagar. Min födelsedag inte att förglömma. Innan vi åkte ner hit var vi på Borås djurpark ihop med Reino. På kvällen var vi och grillade korv hos RoG och då kom Mattis och Andreas samt Bella med barn.


Födelsedagens flagga.
Jordgubbshink.
Bad i poolen.
Sjömän.
Fiskare.
Rensning ingår.
Glass i Norra Hamnen.
En vit, en svart och en bänk.
Present, undrar vad det är?
Barn och barnbarn.
En trött i värmen.