söndag 4 december 2016

Slutet på året.

Ja då har vi kommit in i december och året går mot sitt slut. En summering av detta år kan beskrivas ganska enkelt. Bra men blåsigt, det blev inte så mycket båtåkande som vi hade hoppas på. September var nog bäst vad det gäller båt, lugna fina dagar och ingen trängsel på sjön. Vi har haft besök av många trevliga kamrater och det hoppas vi på nästa år igen. Vi har varit nere nu i månadsskiftet och julat på lite grann. Vi ställer fram ljusstakar och sätter upp några stjärnor så det lyser fint när vi kommer nästa gång. Ett fågelbord sattes upp så dom små har lite att äta. Det gick i 3 liter solrosfrön och fanns plats för 4 talgbollar, + 5 bollar på ett annat ställe, jag hoppas att det räcker en stund. Avslutningen på fredagskvällen blev bad i vårat badkar, (temp. ung. 38-40 grader). Det var både skönt och roligt att sitta där i mörkret med en pilsner och en stjärnhimmel ovanför som var enorm. Men nu är vi hemma och firar 45 årig bröllopsdag. God jul alla och Gott Nytt År. Vi hörs och syns även nästa år.

Nya fågelbordet.

Eld under tvättgrytan.

Ny presenning över poolen då den gamla hade små hål.


För 45 år sedan  4/12 1971

lördag 12 november 2016

15 å 16

Rishögarna från 2015-2016 är nu uppeldade. Det tog lite tid men nu är det gjort. Inger tog en promenad med Klasse medans jag eldade, det tog hela dagen att elda upp högen. På kvällen kom lillebror med fru, det är lika roligt varje gång. På lördag var det promenad och på kvällen blir det alltid någon form av spel. Denna kväll började med Yatzy. Bara så ni vet.

Eldning av 2 års ris.

En hund och en varg.


Lillebror med fru.

Vinnaren är vid märket ( jag säger inte vem )

torsdag 10 november 2016

Tillbaka

Nu var tillbaka efter att ha varit hemma några veckor. Det var väl inte till ett vinterlandskap vi hade tänkt oss, men nu blev det så. En som blev glad var Klasse, han sprang runt överallt. Det har väl inte varit så stor aktivitet idag. Inger har badat bastu och gjort snöänglar, själv har jag gjort pannkakor till kvällen.

Inte var det meningen att den skulle stå ute i snön.

Inte denna heller.

Snö.

Snö.

Värme.

Fåglarna ska ha sitt.

söndag 16 oktober 2016

Höstat.

Då har båten kommit under tak och samtliga båtdynor har förpassats in i värmen. Poolen har fått sitt vintertäcke på sig och vi mår bara bra. Kan man ha det bättre.
Båt under tak.

Dynor på väg ifrån båten.

Sandfiltret borttaget.

Vinterklar.

Höstpromenad i regnställ.

lördag 15 oktober 2016

Uppe på land.

Ja nu är båten uppe på land. Vi fick vänta ett par timmar extra på lastbilen som skulle ta upp båten. Nu är den uppe iallafall. Tvättad med högtrycken, så att nu är den rengjord också. Bastubad och dopp i poolen  var det senare på em. Jag själv hoppade i mitt varma badkar senare, då hade det börjat att mörkna så man satt där så gött i 38 graders värme och smuttade på en pilsner.

Karolina och Daniel i väntan på upptagning.

Stroppar sträckta.

I luften.

Snart på lastbilen.

Hemma.

Tvättad.

Värme i badkaret och Alice med kompis började.





fredag 14 oktober 2016

Det var inte så jag menade.

Igår skrev jag att det gamla funkade. Jag missade ett foto på min gamla motorsåg det var det jag menade och inte Inger. Idag har vi fortsatt med trädgården för nu är det höst. Vi har även hyllat beskyddaren av Lyse.

Klasse hyllar Kung Läder Boll

Höst färger i trädgården.


Höst.

Lite grävning har det varit.
Luta huvet och föreställ en garderob som har blivit ett torkskåp.


Min gamla såg ( det var det jag menade och inget annat.)

torsdag 13 oktober 2016

Det gamla funka.

Idag har vi hållit på i trädgården. Jag med motorsåg och röjsåg, Inger har mer hållit på med spade och rabatter. Klasse har varit med Inger och plockat grejor ur skottkärran så fort hon har lastat, så han var inte så populär.
Inger i grävar tagen.

Jag är ju starkast.

Inspektion av nedtaget träd.

Mycket ris blir det att elda.

Mera ris.


Slut för idag.

Jag vinner hela tiden.

lördag 8 oktober 2016

Kallt

Idag var det kallt på kusten. Jag tror inte tempen var över 8 grader på hela dan. Men två ordentliga promenader med Klasse blev det iallafall. Grejat lite i trädgård och uthus samt sparkat boll med min kamrat.
Nu blir det snart beställning av pizza.


Inga grenar det växer nästan direkt på stammen. Kul.

fredag 7 oktober 2016

Stillbild.

Det visade sig att filmen inte funkade så det får bli ett foto istället. Det kostade mig en korv.



Nu börjar det kanske funka.

Idag har jag slagit färdigt gräset. När det var gjort var det dags för Klasses träning. Jag lade ett spår på ca. 75m med en vinkel och sedan var det till spåra. Han fixade det bra för att vara första gången. Sedan var det vårat stora problem, han vill nämligen inte hoppa in i bilen, vi  får lyfta honom varje gång och det känns ganska onödigt. Fyra köttbullar och lika många prinskorvar senare så hoppa han in i bilen, men han ville ta sig snabbt därifrån. Det är bara att kötta på.


En liten film om det funkar.

torsdag 6 oktober 2016

Första gången.

Det var första gången som jag och Klasse var på kusten själva. Inger hade åkt till Sundsvall. Vi började med mat till oss båda, sen blev det gräsklippning och det tog lite mer tid än vanligt när man var tvungen att passa hunden också. Men det var sig likt förutom att det hade blåst ner en stor gren ifrån våran hassel.


Ännu blommar det på muren.

Stor hasselgren som rasat.

Ja, ja, jag får väl ligga här då ( tror du ja )

fredag 23 september 2016

En vanlig dag.

En helt vanlig fredag, efter att våra kamrater hade åkt hem begav vi oss till Lysekil för att handla. Men först tog vi en promenad med Klasse över Stångehuvud och tillbaka. Sedan fika på Cafe Kungsgatan. Handla lite på ICA och hem igen. På em. kunde vi klippa gräset trots att det hade regnat strax innan. Lägger in några gamla bilder då det inte togs några idag.





Man får tacka för besöket dan före min födelsedag.

Vi hade även en liten segelbåt också.