fredag 26 maj 2017

Idag båtmässa.

Flyttat en el. kontakt på altanen det är en bra början på dagen. Grejat lite med poolen så den är klar till midsommar då mina badande kamrater kommer. En av dem brukar börja dagen med ett dopp, hur skönt nu det kan vara det får ju vara lite temp i vattnet, minst 20. Vi var inne i stan och kollade på båtmässan som var där , med dom priserna så behåller vi den båt vi har. Ja så har denna dagen gått också. 5 st. är utslagna idag. Som ni ser är det fint väder på alla bilder.

Båtmässa.

Mässa

Sjöräddningen la till.

Em.fika med rabarberpaj.

Påfyllning av vatten i poolen.

Lite vin och en korsordstidning är inte dumt.

Ska bara städas.

Idag 5 st.
1 tim. av slappning som vi gillade båda två.

torsdag 25 maj 2017

Böööööö sa det.

Idag var vi utanför stan och tog kontroller det var mellan Vallbodalen och Sivik. Det är en hel del berghällar så det är ganska svårt hitta rätt. Vi tog 11 st. och det var bra. Väl hemma blev det lunch och sedan ner till båten, ja det är inte så långt ca. 50 m. Byte av olja, gick bra. Sedan kom det som jag gillar minst byte av bränslefilter, dels för att det är ganska söligt och man får in luft i systemet. Efter att ha luftat och sett till att bränslet kom som det skulle göra var det dags för start. startade gjorde den men sen sa det bara bööööö och en ny luftbubbla. Gör om och gör rätt, ha mer tålamod. Nu funkar det som det ska. Jag förstår inte hur hon orkar; Inger städar och jag åker väl  ut också om jag inte går och duschar mig, så nu hinner jag inte mer idag. Vallmon hade slagit ut i morse den måste slå ut på natten för det var inget utslaget i går kväll. Får se hur många det är i morgon.

Ny utslaget.

Alltid denna boll.

Vi gick en del av Bohusleden.

Ovanför Vallbodalen.



onsdag 24 maj 2017

Början.

Idag har jag börjat med båten. Jag har bottenmålat och det tog ett par timmar. Det  blev bra tycker jag. Imorgon fortsätter det med oljebyte och byte av bränslefilter. Vi köpte en trimkontrolls karta  för någon vecka sedan så det ska vi börja med på förmiddagen. Inger har vädrat alla sängkläder och städat, i lagom tempo jobbar vi vidare. En hyresgäst vräktes idag också, för ska man bo hos mig så får tömma sin toa själv och inte på båten.


Klart för målning.

Börjat.

Lite ont i kroppen får man.

Vräkt hyresgäst.

Klart.

tisdag 23 maj 2017

Inte mycket men ändå.

Vi kom ner på måndagens eftermiddag. Det var inte så mycket att göra, men jag gick runt en stund för att se var det blommade och det var på ett antal ställen. På tisdag hade vi gräset att ta hand om så det blev nästan en hel dags arbete. Men nu ska vi grilla korv och förse oss med diverse godsaker.
Idag ingen text till bilderna ni får tänka lite själva.












fredag 12 maj 2017

Fin dag.

Idag har det varit en fin dag. det började med att jag lade ett spår som Klasse skulle gå. Det fixade han med beröm godkänd. Gräsmattan blev färdig och Hilma klarade sin del också. Lite jobb bland ogräset i kökslandet blev det, samt satte ner en del pumpafrön. Fick dra ner gardinerna i kuvösen för solskenet och värmen. Slutet gott allting gott. I morgon blir det kalas.

Hilma gjorde ett bra jobb.

Gräsmattan klar.

Rotat lite i trädgårdslandet.

Dött plommonträd.

Någon solade benen.

Sol och nerdraget.

Kan man avsluta kvällen med en bättre himmel.

torsdag 11 maj 2017

Bra med tak.

Idag  har det varit regn i stort sett hela dagen och det är inte så roligt. Det har inte blivit mycket gjort. Men jag har iallafall varit i stan för att ekipera mig inför det stundande bröllopet. En del inköp blev det. Sedan var det stadsfika. På kvällen kom grillen fram, då var det bra med taket som jag byggde för några år sedan.


Häggen är på väg att slå ut.



Bra med grilltak.
'
Blåbären börjar också blomma.

Resa V 44.

onsdag 10 maj 2017

En del är klippt.

Ja då var vi tillbaka här nere vid stugan igen. Började dagen mad att klippa gräset, det blev nästan att jag hann färdigt.Man kan undra vad det är för ett odjur som dragit fram alla pinnar och småstubbar i trädgården. Jag vet. Med lite tur så kom det regn då passade jag och Hilma på att gå på bio ( den egna ) Vi såg Star Wars 6 ( jag har blivit ett riktigt fan av dessa filmer ) Hilma hjälpte till att rensa rabatter.
Inger och Hilma gick på promenad med Klasse. Annars händer det inte så mycket utan det går som vanligt. Lugnt och skönt.

Odjuret med sina pinnar.

Överallt ser det ut så här.

Innan klippning.

Har börjat.

Hilmas jobb.

Bio och Star Wars 6.